Ολόλευκο θα είναι το Honda Civic Type R White Edition, όπως υποδηλώνεται και από την ονομασία της ειδικής έκδοσης.

Civic Type R White Edition

8.623 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/6/2016

Έναν αγγελικά πλασμένο διάβολο φαίνεται να έχουν στα σκαριά οι Ιάπωνες και η πρώτη εικόνα από το πως θα μοιάζει, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

 
Για την προηγούμενη γενιά του Honda Civic Type R είχε λανσαριστεί μια ολόλευκη έκδοση με την ονομασία «Championship Edition». Για το νέο Civic Type R η ειδική έκδοση έχει λάβει την ονομασία «White Edition» και λέγεται ότι αναμένει την έγκριση από τους Ιάπωνες για να ενταχθεί και επίσημα στη γκάμα των μοντέλων της Honda.

Η έκδοση «White Edition» όπως υποδηλώνει η ονομασία της θα έχει ως αποκλειστικό χρώμα στην παλέτα του Honda Civic Type R, το λευκό, ενώ και οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών θα είναι λευκές. 

Οι μόνες λεπτομέρειες που θα έχουν διαφορετικό χρωματισμό, είναι η εμπρόσθια μάσκα, που θα είναι μαύρη και το σπόιλερ του προφυλακτήρα εμπρός, μαζί με του πλαϊνούς καθρέπτες και την αεροτομή στο πίσω μέρος, που θα χρωματιστούν με το κόκκινο «Milano Red». Μηχανολογικές διαφορές δεν αναμένεται να υπάρξουν.

Οι Honda-κηδες γνωρίζουν πως χαρακτηριστικό των Type R της δεκαετίας του 90 (NSX-R, Integra, Civic) ήταν το λευκό χρώμα, ίσως ως φόρος τιμής στα μονοθέσια F1 της Honda της δεκαετίας του 60. Αυτή φέρεται να ήταν και η έμπνευση για την «White Edition».

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι το Honda Civic Type R Championship Edition πέρα από το λευκό του χρώμα, που το συνδέει άμεσα με αυτή την special White Edition, έκρυβε μπλοκέ διαφορικό, που δεν ήταν στον βασικό εξοπλισμό του προηγούμενου μοντέλου, και 201 άλογα στις 8.000 σ.α.λ.