Δεν κάνει έφεση η Ferrari

2.966 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2019)

Ένα νέο μονοπάτι για να αμφισβητήσει την απόφαση της ποινής των 5 δευτερολέπτων που πήρε ο Vettel στον Καναδά βρήκε η Ferrari. Δείτε τι θέλουν να κάνουν οι Ιταλοί.

H Ferrari δεν σκοπεύει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνει ένσταση για την ποινή των 5 δευτερολέπτων που πήρε ο Vettel στον αγώνα του Καναδά. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο πως η Ferrari θα αμφισβητήσει με διαφορετικό τρόπο την απόφαση των αγωνοδικών κάνοντας χρήση του κανόνα της επανεξέτασης του συμβάντος.

Στην Ferrari γνώριζαν πως έτσι και αλλιώς, αν έκαναν έφεση, οι πιθανότητες να δικαιωθούν είναι ελάχιστες μιας και το ανεξάρτητο δικαστήριο της FIA σπάνια εξετάζει αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό κομμάτι αυτό κάθε αυτό.
 
Αντίθετα, η Ferrari σκέφτεται σοβαρά να κάνει χρήση του κανονισμού της FIA που προβλέπει επανεξέταση των αποφάσεων που παίρνουν οι αγωνοδίκες, με την προϋπόθεση όμως να έχουν έρθει στο φως νέα στοιχεία. Ο κανονισμός λέει πως η Ferrari έχει 14 μέρες στην διάθεσή της, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε το GP της Γαλλίας για να μάθουμε αν η Ferrari θα κάνει κάποια κίνηση.

Η Ferrari μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει ανακοινώσει τι θα κάνει την ίδια στιγμή που εκπρόσωπός της αναφέρει: «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι και μαζεύουμε περισσότερες αποδείξεις». Αξίζει να σημειώσουμε πως οι αγωνοδίκες στο GP του Καναδά είχαν στην διάθεσή τους video και δεδομένα τηλεμετρίας, ωστόσο οι Ιταλοί αναφέρουν πως έχουν συλλέξει και νέα στοιχεία που οι αγωνοδίκες δεν μπορούσαν να ξέρουν όταν λάμβαναν την απόφαση τους.
 

Hyundai
OPEL