H Siemens AG και ο Όμιλος Volkswagen δωρίζουν από κοινού 5 εκατομμύρια ευρώ για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια.

Δίνουν 5 εκατ. ευρώ για την Μόρια VW και Siemens

1.870 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2020)

Το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια στη Μόρια ανακοίνωσαν πως προσφέρουν ο Όμιλος Volkswagen και η Siemens.

Το νησί της Λέσβου και τα όσα εκτυλίσσονται στον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στο επίκεντρο της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ειδησεογραφίας. Όπως φαίνεται το μείζον αυτό ζήτημα εκτός από τις κυβερνήσεις των χωρών απασχολεί και πολλές εταιρείες κολοσσούς που δείχνουν διάθεση να βοηθήσουν.
 
Μάλιστα δύο από αυτές, η Siemens AG και ο Όμιλος Volkswagen δωρίζουν από κοινού 5 εκατομμύρια ευρώ για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια. Όπως έγινε από την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο εταιρείες, τα κεφάλαια ύψους 5 εκατ. ευρώ θα δοθούν εν προκειμένω στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό (DRK) για την υποστήριξη των πρωτοβουλιών βοήθειας του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου για του πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
 
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Siemens και VW, Joe Kaeser και Herbert Diess, ανέφεραν: «Όλοι έχουμε δει τις συγκλονιστικές εικόνες από τη Μόρια και το νησί της Λέσβου. Οι συνθήκες για τους πρόσφυγες είναι απελπιστικές, η πλειονότητά τους έχουν χάσει ό,τι λίγα είχαν. Υπάρχει συχνά αδυναμία για κάλυψη των βασικών αναγκών τους. Σε αυτήν την κατάσταση, πιστεύουμε ότι είναι ανθρωπιστική μας ευθύνη να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες, τους ενήλικες και όλα τα παιδιά, γρήγορα και με όσο το δυνατόν λιγότερη γραφειοκρατία. Δεδομένης της κατάστασης, οργανισμοί με εμπειρία, όπως ο Ερυθρός Σταυρός, θα διασφαλίσουν ότι η βοήθειά μας θα φτάσει γρήγορα σε όσους έχουν ανάγκη και ότι θα δοθεί η κατάλληλη φροντίδα και υποστήριξη στους πρόσφυγες».
 
Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού (DRK) Christian Reuter, είπε: «Η δωρεά από αυτές τις δύο μεγάλες γερμανικές εταιρείες είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα προθυμίας να βοηθήσουμε τους άλλους, την ανθρωπότητα, στα πλαίσια της αλληλεγγύης σε πρακτικό επίπεδο. Είμαι ευγνώμων που, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στη Λέσβο και οι δύο εταιρείες ανταποκρίθηκαν τόσο γρήγορα και παρέχουν συνεχή βοήθεια για το έργο του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου».

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
vw