6 φωτογραφίες »

Η Stelvio σε κερδίζει με την σταθερότητα που επιδεικνύει κινούμενο σε μεγάλες ταχύτητες, αλλά και την αμεσότητά του στις εντολές του οδηγού.

Στο δρόμο: Σαν καλοστημένο χάτσμπακ

72.151 Επισκέψεις στο άρθρο (6/8/2020)

Η Stelvio αν και SUV σου βγάζει εξαιρετικά το σπορ οδηγικό DNA της φίρμας. Η ανάρτηση διαθέτει σφιχτή ρύθμιση, προάγοντας το οδηγοκεντρικό προφίλ της και μην επιτρέποντας φαινόμενα κλίσεων στις στροφές. Παράλληλα, το σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive ενισχύει απόλυτα τον δυναμικό χαρακτήρα της. Αρχικά το σύστημα μεταφέρει τη ροπή σε ποσοστό 100% στον πίσω άξονα, ενώ ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης, αυτό μπορεί να «μεταδώσει» μέχρι και το 50% στο εμπρός διαφορικό.

Tο κέρδος της τετρακίνησης φαίνεται κυρίως στα γλιστερά κομμάτια, όπου η συμπεριφορά σπάνια ξεφεύγει από τα όρια της ουδετερότητας. Βέβαια ακόμη και να επιδιώξεις να ξεφύγεις, η διαχείρηση γίνεται προοδευτικά, πριν ακόμη επεμβεί το διακριτικό ESP.

Στην πράξη, η Stelvio σε κερδίζει με την σταθερότητα που επιδεικνύει κινούμενη σε μεγάλες ταχύτητες, αλλά και την  αμεσότητά της στις εντολές του οδηγού, στοιχείο που τη καθιστά ξεχωριστή για τα δεδομένα της κατηγορίας. Η ανάρτηση ενώ έχει σφιχτή αίσθηση είναι άνετη και αμβλύνει πολύ καλά τις ανωμαλίες, ενώ προσφέρει και εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Εφόσον το θελήσετε μπορείτε να παρέμβετε στην ανάρτηση, εστιάζοντας στην άνεση ή τον δυναμισμό, αλλάζοντας το dumping της ανάρτησης, μέσω του μπουτόν στην κεντρική κονσόλα.

Φυσικά θα συναντήσουμε και το σύστημα D.N.A που διαμορφώνει ανάλογα την αμεσότητα των βασικών μερών (τιμόνι, γκάζι, κιβώτιο), ευπρόσδεκτο στοιχείο, ώστε  o οδηγός λαμβάνει ότι χρειάζεται για να ξεφύγει οδηγικά από τα στενά όρια των crossover.

Επιπλέον, η  ανανεωμένη Stelvio είναι γεμάτη από συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, που προσφέρουν επίπεδο αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 ελέγχοντας αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι. Τα βασικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζεται είναι το Lane Keeping Assist, το Active Blind Spot Assist, το Active Cruise Control και το Traffic Sign Recognition.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

ELASTIKA 2024
moto