Στις στροφές, η πισωκίνητη γερμανική μπερλίνα παρουσιάζεται συνολικά ουδέτερη, με τη σύμπραξη βέβαια του ESP. Αν το παρακάνεις τείνει προς την υποστροφή…

Στις στροφές, η πισωκίνητη γερμανική μπερλίνα παρουσιάζεται συνολικά ουδέτερη, με τη σύμπραξη βέβαια του ESP. Αν το παρακάνεις τείνει προς την υποστροφή…

Στο δρόμο

39.961 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2013)

Αρχόντισσα 
Στο δρόμο, η ανανεωμένη Mercedes-Βenz E250 ξεχωρίζει για το αρχοντικό της πάτημα, την υψηλή ποιότητα κύλισης και τα μειωμένα επίπεδα θορύβου που φθάνουν στα αυτιά των επιβατών της. Για τα τελευταία, σημαντικός αρωγός είναι και ο νέος κινητήρας, που εμφανίζει ιδιαίτερα ραφιναρισμένη λειτουργία για 4κύλινδρο σύνολο. Κατά τα άλλα, το μοντέλο της δοκιμής διέθετε την σπορ έκδοση της αυτόματα ρυθμιζόμενης ανάρτησης DIRECT CONTROL, που χαμηλώνει 15 χλστ. το αμάξωμα. Με την ανάρτηση αυτή, η E-Class κερδίζει στα οδικά της χαρακτηριστικά κυρίως σε δρόμους με στροφές, από την άλλη όμως έδειξε να μην προσφέρει κορυφαία επίπεδα άνεσης στους κακούς ελληνικούς δρόμους. 

Ακόμα και έτσι το ταξίδι με την Ε250 είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού το αυτοκίνητο μπορεί να καταπίνει τα χιλιόμετρα με άνεση. 
Στις στροφές, η πισωκίνητη γερμανική μπερλίνα παρουσιάζεται συνολικά ουδέτερη, με τη σύμπραξη βέβαια του ESP. Αν το παρακάνεις, τείνει περισσότερο προς την υποστροφή (θα πρέπει να γλιστράει πολύ και να έχει απενεργοποιηθεί το ESP για να υπερστρέψει), αλλά ο γενικότερος σχεδιασμός του αυτοκινήτου δεν σε προτρέπει για παρεκτροπές. Όπως και το τιμόνι που από την πλευρά του, έχει καλό βάρος, είναι αρκετά άμεσο και φροντίζει ώστε να διευκολύνει παράλληλα τους χειρισμούς, αλλά δεν μεταφέρει σημαντική πληροφόρηση στα χέρια του οδηγού. Ωστόσο, η Ε250 έχει τον τρόπο της στο να διαχειρίζεται σωστά το βάρος και το μέγεθός της, ακόμα και σε σφιχτές διαδρομές. 

Τα φρένα πάντως είναι τρομερά σε απόδοση και εμπνέουν απόλυτη εμπιστοσύνη με την αποτελεσματικότητα τους. Η έλλειψη πλεύσεων και ο οχυρωμένος χαρακτήρας γύρω από τα σοφιστικέ ηλεκτρονικά βοηθήματα, ενισχύουν το κλίμα εμπιστοσύνης του οδηγού προς το αυτοκίνητο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto