Στο δρόμο: Ξεκούραστα και αποτελεσματικά

63.597 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2024)
Το Opel Corsa έχει ένα ανάλαφρο και ευχάριστο πάτημα στο δρόμο με ταυτόχρονη σιγουριά και ευκολία στους ελιγμούς.

Το Opel Corsa έχει ένα ανάλαφρο και ευχάριστο πάτημα στο δρόμο με ταυτόχρονη σιγουριά και ευκολία στους ελιγμούς.

Χάρη στη πλατφόρμα CMP που βασίζονται όλα τα μικρά του ομίλου, το Opel Corsa έχει ένα ανάλαφρο και ευχάριστο πάτημα στο δρόμο με ταυτόχρονη σιγουριά και ευκολία στους ελιγμούς. Σε αυτά βοηθάει και το σύστημα διεύθυνσης, που αν και ελαφρύ σε αίσθηση είναι αρκετά ακριβές, όπως και η ανάρτηση που δείχνει να διαχειρίζεται καλά τις μετατοπίσεις του βάρους. Θα τη θέλαμε πάντως λίγο πιο απορροφητική στις λακκούβες και τα σαμαράκια. Έτσι ακόμα και στο όριό του έχει ουδέτερη και προβλέψιμη συμπεριφορά, με το μπροστινό του να ακολουθεί τις εντολές που δίνει ο οδηγός με το τιμόνι και την υποστροφή να εμφανίζεται μόνο αν το παρακάνεις.

Στον ανοιχτό δρόμο τώρα, είναι σταθερό και ευθύβολο, με καλή ποιότητα κύλισης και ήσυχη καμπίνα, ενώ την αίσθηση ασφάλειας συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τα δυνατά του φρένα που χρειάστηκαν 37 μέτρα για να ακινητοποιήσουν το Corsa από τα 100 χλμ./ώρα.

Η γνώμη μας

+ Σχεδίαση, ποιότητα κατασκευής και εμφάνιση καμπίνας, κινητήρας-κιβώτιο, τεχνολογία, ρεπρίζ
- Μικρό πλαίσιο πίσω πόρτας


Το ανανεωμένο Corsa έχει όλα τα εχέγγυα για να συνεχίσει την πετυχημένη του πορεία. Είναι μοντέρνο, αξιόπιστο, με λογική τιμή και ικανό στο δρόμο. Στην έκδοση της δοκιμής μας, το αρκετά ολοκληρωμένο προφίλ του Corsa και ο εξαιρετικός σε λειτουργία κινητήρας, συμπληρώνονται ιδανικά από το 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που χαρίζει έξτρα άνεση στην καθημερινότητα.

 

Σελίδα 1Δοκιμή: Ανανεωμένο Opel Corsa με 100 ίππους και αυτόματο κιβώτιο
Σελίδα 2Εσωτερικό-Χώροι: Αρέσει η ποιότητα κατασκευής και ο ψηφιακός διάκοσμος
Σελίδα 3Κινητήρας: Αποδοτικός και πολιτισμένος
Σελίδα 4Στο δρόμο: Ξεκούραστα και αποτελεσματικά
Σελίδα 5Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά
Mercedes
NEXEN NFERA PRIMUS