Δοκιμή: Ατμοσφαιρικό Toyota RAV4 4X4
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Ατμοσφαιρικό Toyota RAV4 4X4

226.669 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2022)

Tο RAV4 στην 5η του γενιά, παίζει εκτός από υβριδικό, και σε έκδοση με δίλιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ με 175 άλογα. Εμείς δοκιμάζουμε την 4κίνητη έκδοση και σας αναφέρουμε!

Η Toyota ήταν η πρώτη εταιρεία που «τόλμησε» και στήριξε πολύ έντονα μια φρέσκια «τότε» ιδέα για εναλλακτικές μετακινήσεις. Το RAV4 του 1997 με την πλήρη ονομασία (Recreational Activity Vehicle 4wheel drive) αποτέλεσε το πρώτο SUV αυτοκίνητο με το RAV4 να μετράει σήμερα 5 απόλυτα επιτυχημένες γενιές. Φυσικά από το 1997 έως και σήμερα, τα SUV έχουν «μεταλλαχθεί» αρκετά και έχουν κερδίσει πολλά περισσότερα από όσα έχουν απολέσει στην προσπάθειά τους να αποτελέσουν τα βασικά αυτοκίνητα μιας οικογένειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το νέο RAV4 στην 5η του γενιά εκσυγχρονίστηκε για να είναι «σύμφωνο» με τις νέες επιταγές της κατηγορίας των D-SUV και αυτό μεταφράζεται σε έναν γενικότερα πιο σύγχρονο χαρακτήρα (αισθητικά, χωροταξικά, ποιοτικά και οδηγικά), ενώ ενσωματώνει επιπλέον όλα τα σύγχρονα μέσα άνεσης και ασφάλειας και συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις με τον φιλικό του χαρακτήρα αλλά και με τις μεγάλες δυνατότητές του σε εκτός δρόμου διαδρομές στις 4κίνητες εκδόσεις του. Αυτό μάλιστα στη σύγχρονη εποχή των SUV είναι και το κομμάτι που το καθιστά ξεχωριστό, αφού δεν είναι απλώς σε θέση να κινηθεί σε εκτός δρόμου μονοπάτια, αλλά παρουσιάζεται και πιο ικανό από το παρελθόν και σε αυτό το επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρο με βάση όλα τα παραπάνω, πως το νέο RAV4 ήρθε για να συνεχίσει να ηγείται της κατηγορίας ακόμα και με το «εγχώριο μειονέκτημα» που το συνοδεύει, αυτό του δίλιτρου κυβισμού του. Η γκάμα εκδόσεών του και οι τιμές του έχουν σωστά «δομημένη» πολιτική, με το RAV4 τόσο στις δικίνητες (από 28.210 ευρώ), όσο και στις 4κίνητες εκδόσεις του (από 33.000) να προσφέρει ένα πλήρες πακέτο που μπορεί να αποκτήσει κανείς σε εξαιρετική τιμή.

Λιγότερο προχωρημένο από τα νεότερα Toyota, αλλά πιο επιβλητικό
Εμφανισιακά, το νέο RAV4 είναι επιβλητικό και σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο όντας «φρέσκο» ως σχήμα. Εδώ η Toyota επέλεξε ένα πιο συμβατικό αισθητικό προφίλ σε σχέση με τα νεότερα μοντέλα της, διατηρεί ωστόσο την «αιχμηρή» λογική της σχεδίασης που του χαρίζει μια πιο πολυγωνική διάσταση σε όλες τις επιφάνειές του. Η επιβλητικότητά του έτσι πηγάζει αφενός από αυτή την «τετράγωνη» αισθητική αλλά και το σύνολο των 4,6 μέτρων του, ενώ στην 4κίνητη εκδοχή του τον SUV αέρα ενισχύουν τα 195 χλστ. απόστασης από το έδαφος, τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους και τα προαιρετικά σκαλοπάτια στα μαρσπιέ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto