H ομορφιά είναι σχετικό πράγμα, όταν όμως σε μία μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου, το βραβείο σχεδίασης πάει (ξανά) σε ένα SUV, τότε το πράγμα δείχνει ότι οι προτιμήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες.

Είναι τα SUV όμορφα;

4.812 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2018)

Τα SUV είναι πολλά πράγματα. Είναι επιβλητικά, χρηστικά, σκληροτράχηλα, ισχυρά, περιπετειώδη αλλά και χορταστικά. Είναι όμως όμορφα; Εσείς τι λέτε;

Εντάξει, η ομορφιά είναι σχετικό πράγμα, όταν όμως σε μία μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου όπως αυτή της Νέας Υόρκης, το βραβείο σχεδίασης πάει (ξανά) σε ένα SUV, τότε το πράγμα δείχνει ότι οι προτιμήσεις είναι πολύ συγκεκριμένες.

Νικητής για φέτος στην κατηγορία της σχεδίασης ήταν το Range Rover Velar το νέο μοντέλο της βρετανικής μάρκας που συνεχίζει την παράδοση των SUV που κερδίζουν από τον όμιλο. Σε προηγούμενες χρονιές, ο όμιλος Jaguar-Land Rover έχει κερδίσει στην ίδια κατηγορία με τα Jaguar F-Type και F-Pace και το Range Rover Evoque.

Το Velar φυσικά είναι ένα φανταστικό αυτοκίνητο που ενώ διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά ενός γνήσιου Range Rover έχει εφαρμόσει ένα σωρό νέες ιδέες που το κάνουν πράγματι ξεχωριστό. Είναι όμως τόσο όμορφο ώστε να κερδίσει ένα τέτοιο βραβείο;

Σαφώς τέτοιοι θεσμοί διακρίνουν μοντέλα που ξεχώρισαν σε μία χρονιά για διάφορους λόγους, όχι μόνο για τη σχεδίαση, όμως θα περίμενε κανείς πως εμπρός στις μπερλίνες, τα σπορ κουπέ και τα διθέσια κάμπριο, ένα SUV δεν θα είχε κάτι να πει. Και όμως.

Το Velar νίκησε το εκρηκτικό Lexus LC 500, ενώ τρίτο στην σειρά προτίμησης ήρθε το Volvo XC60, ακόμη ένα SUV. Και μην ξεχνάμε πως στα βραβεία της κατηγορίας που έχει αποσπάσει ο όμιλος, και το Evoque, και η F-Pace είναι SUV.

Είναι ξεκάθαρο πως τα SUV αρέσουν. Και αρέσουν όχι μόνο για όλα αυτά που είπαμε στην αρχή, αλλά αρέσουν και για το σχήμα και την σχεδίασή τους. Αρέσουν δηλαδή περισσότερο από τα «συμβατικά», χαμηλά αυτοκίνητα, περισσότερο από τα αυτοκίνητα που συνηθίσαμε να οδηγούμε τα τελευταία 60-70 χρόνια.

Εσάς σας αρέσουν; Είναι ένα SUV στα μάτια σας πιο όμορφο από μία μπερλίνα; Από ένα roadster; Είναι για εσάς τα SUV τα πιο όμορφα αυτοκίνητα στην αγορά; Και τελικά ποιο σας αρέσει;

CORAL GAS PASXA
skoda