Εισαγγελική έρευνα για παραπλάνηση από την Tesla για το Autopilot

Εισαγγελική έρευνα για παραπλάνηση από την Tesla για το Autopilot

1.826 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2022)

Ποινική έρευνα ξεκίνησε στις ΗΠΑ από τις εισαγγελικές αρχές για την Tesla και για τους ισχυρισμούς της μάρκας που αναφέρει ότι τα ηλεκτρικά οχήματά της μπορούν να οδηγούν μόνα τους.

Μπελάδες για τη μάρκα του Elon Musk

Η Tesla βρίσκεται υπό ποινική έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους ισχυρισμούς της ότι τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας μπορούν να κινούνται αυτόνομα χωρίς ο οδηγός να κάνει κάτι. Την είδηση αυτή αποκαλύπτει το Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες τριών ατόμων που γνωρίζουν το θέμα. Όπως αναφέρεται, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα πέρυσι μετά από περισσότερα από δώδεκα ατυχήματα, μερικά από αυτά θανατηφόρα, στα οποία εμπλέκεται το σύστημα Autopilot!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«Πιθανώς καλύτερο» από άνθρωπο οδηγό λέει η Tesla

Η Tesla, ήδη από το 2016 διαφημίζει τις δυνατότητες του Autopilot. Μάλιστα σε μια τηλεδιάσκεψη εκείνη τη χρονιά, ο Elon Musk, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας, το περιέγραψε ως «πιθανώς καλύτερο» από έναν άνθρωπο οδηγό. Παράλληλα την περασμένη εβδομάδα, ο Musk δήλωσε ότι η Tesla θα κυκλοφορήσει σύντομα μια αναβαθμισμένη έκδοση του λογισμικού «Full Self-Driving» που θα επιτρέπει στους πελάτες να μεταφέρονται «στη δουλειά, στο σπίτι του φίλου σας, και στο σούπερ μάρκετ  χωρίς να αγγίξετε το τιμόνι». Ταυτόχρονα ένα βίντεο που βρίσκεται επί του παρόντος στον ιστότοπο της εταιρείας λέει: «Το άτομο στη θέση του οδηγού βρίσκεται εκεί μόνο για νομικούς λόγους. Δεν κάνει τίποτα. Το αυτοκίνητο οδηγεί μόνο του». Ωστόσο, η εταιρεία έχει ρητά προειδοποιήσει τους οδηγούς ότι πρέπει να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι και να διατηρούν τον έλεγχο των οχημάτων τους ενώ χρησιμοποιούν το Autopilot.

Έρευνα για παραπλάνηση – Πιθανές οι ποινικές διώξεις

Για όλα αυτά λοιπόν οι αρχές των ΗΠΑ ξεκίνησαν την έρευνα με σκοπό να δουν εάν οι ισχυρισμοί σχετικά με τις δυνατότητες του Autopilot και τη σχεδίαση του συστήματος παραπλανούν τους πελάτες με μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, ωθώντας τους να αντιμετωπίζουν τα Tesla ως πραγματικά αυτόνομα αυτοκίνητα και να εφησυχάζουν πίσω από το τιμόνι με δυνητικά θανατηφόρες συνέπειες. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης αντιπροσωπεύει δυνητικά ένα πιο σοβαρό επίπεδο ελέγχου, λόγω της πιθανότητας ποινικών διώξεων εναντίον της εταιρείας ή μεμονωμένων στελεχών, ανέφεραν τα άτομα που είναι εξοικειωμένα με την έρευνα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto