Επενδύει στα ηλιακά πάνελ η SEAT
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επενδύει στα ηλιακά πάνελ η SEAT

1.314 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2023)

- Θα τριπλασιαστεί η δυνατότητα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας
- Θα παράγουν αρκετό ρεύμα για να φορτιστούν 500.000 CUPRA Born
- Το 2024 ξεκινά η λειτουργία των φωτοβολταϊκών μονάδων
- Στόχος να μειωθούν οι εκπομπές κατά 50% έως το 2030

Θα τριπλασιαστεί η δυνατότητα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας

Η SEAT θα τριπλασιάσει τη δυνατότητά της σε παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας με 39.000 νέα ηλιακά πάνελ. To φωτοβολταϊκό πρόγραμμα SEAT al Sol 2 θα συμπεριλάβει την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ σε μια περιοχή 233.000 τ.μ., κατά μήκος των τριών μονάδων παραγωγής -Martorell, El Prat και Βαρκελώνης. Αυτό το πρότζεκτ υπογραμμίζει τις προσπάθειες της SEAT προς τη βιώσιμη κινητικότητα.

Θα παράγουν αρκετό ρεύμα για να φορτιστούν 500.000 CUPRA Born

Η νέα φωτοβολταϊκή εγκατάσταση SEAT al Sol 2 θα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την ιδιοκατανάλωση. Οι εγκαταστάσεις θα προσφέρουν 21 επιπλέον megawatt (MW) ισχύος, παράγοντας περίπου 29 γιγαβατώρες (GWh) καθαρής ενέργειας ετησίως, αρκετό ρεύμα για να φορτιστούν πλήρως 500.000 CUPRA Born. Αυτή η καθαρή ενέργεια θα συμπληρώσει τη χρήση πιστοποιημένης πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από εξωτερικές πηγές σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, χωρίς να παράγονται καθόλου εκπομπές CO2.

Το 2024 ξεκινά η λειτουργία των φωτοβολταϊκών μονάδων

Αυτή η επέκταση στηρίζεται πάνω στην επιτυχία του αρχικού SEAT al Sol. Αυτό το project, το οποίο διαθέτει συνολικά 53,000 πάνελ στις στέγες τωv εγκαταστάσεων, προσφέρει 11 megawatt (MW) ενέργειας και παράγει 17 γιγαβατώρες (GWh) καθαρής ενέργειας κάθε χρόνο. Με τo SEAT al Sol 2, το ηλιακό πρότζεκτ της εταιρίας θα προσφέρει συνολικά 32 MW ενέργειας και θα παράγει 46 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως. Η λειτουργία των νέων φωτοβολταϊκών μονάδων έχει προγραμματιστεί για το 2024.

Στόχος να μειωθούν οι εκπομπές κατά 50% έως το 2030

Το πρόγραμμα της SEAT θέτει σχέδιο δράσης για τη μείωση των εκπομπών COσε όλο τα στάδια ζωής του αυτοκινήτου (από την παραγωγή μέχρι το τέλος κύκλου ζωής του). Στόχος της εταιρίας είναι να μειώσει αυτές τις εκπομπές κατά 50% το 2030 και να γίνει μια εταιρία χωρίς καθόλου εκπομπές CO2 μέχρι το 2050, συμβαδίζοντας με τους στόχους του Volkswagen Group. Οι βασικοί τρόποι για να το πετύχει αυτό είναι o εξηλεκτρισμός των αυτοκινήτων, που επιτρέπει τη μείωση αποτυπώματος άνθρακα κατά τη χρήση τους, η χρήση πράσινης ενέργειας για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, η προώθηση της κυκλικής οικονομίας καθώς επίσης και η εξανθράκωση στη φάση παραγωγής.
 

SPRING CHECK MERCEDES
skoda