Αποστολή στην Φρανκφούρτη για το νέο Kia EV3

 Σχολιάστε 
13.247 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2024)
Τιμή, ποιότητα, τεχνολογία και χώροι θα είναι τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα του νέου Kia EV3.
5 Φωτογραφίες »

Τιμή, ποιότητα, τεχνολογία και χώροι θα είναι τα δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα του νέου Kia EV3.

- Τιμή κοντά στα 30 χιλιάδες ευρώ, καλή δηλαδή για EV
- Στο μάτι δείχνει μεγαλύτερο από όσο είναι
- Έχει το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία του (460 λτ.)
- Δεν έχει υπερταχεία φόρτιση όπως τα μεγαλύτερα Kia

Με τιμή κοντά στα 30 χιλιάδες ευρώ

Η Kia παρουσιάζει σήμερα το νέο EV3, το οποίο το AutoΤρίτη είχε την ευκαιρία να το δει σε μία κλειστή εκδήλωση πριν ένα μήνα όπου εκτός από τη δυνατότητα να το περιεργαστούμε από κοντά είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με τους ανθρώπους της μάρκας. Πρόκειται για το νεότερο μέλος της οικογένειας EV και θεωρούμε το πιο ενδιαφέρον γιατί ανήκει στην κατηγορία των οικογενειακών ηλεκτρικών SUV που θεωρούμε πως θα είναι αυτή με την μεγαλύτερη ανάπτυξη το επόμενο διάστημα. Ο λόγος; Μα φυσικά επειδή τιμολογιακά η κατηγορία αυτή θα παίξει απέναντι στα υπάρχοντα θερμικά μοντέλα… Σύμφωνα με τους ανθρώπους της μάρκας μάλιστα η τιμή του θα είναι κοντά στα 30 χιλιάδες ευρώ και αν λάβουμε υπόψη το όλο πακέτο που παίρνεις, τολμούμε να πούμε πως πρόκειται για μία πρόταση που θα μας απασχολήσει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
 

Επιβλητικό, δείχνει μεγαλύτερο από όσο είναι

Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση του μοντέλου, δυστυχώς θεωρούμε πως δεν μπορούμε να την αποδώσουμε με  λέξεις τόσο γλαφυρά και παραστατικά έτσι όπως μας την ανέλυσε ο διάσημος και καταξιωμένος Karim Habib, ο Υπεύθυνος Σχεδίασης της Kia. Θα τολμήσουμε να πούμε όμως ότι το Kia EV3 ακολουθεί την σχεδιαστική γλώσσα «Opposites United» της μάρκας και ότι από κοντά είναι εντυπωσιακότερο από τις φωτογραφίες…
 
Έχει στοιχεία -και κυρίως την boxy, τετράγωνη σχεδίαση- από τη ναυαρχίδα EV9, και αυτό που μας αρέσει είναι ότι δείχνει πολύ επιβλητικό και μάλιστα μεγαλύτερο σε όγκο από όσο πραγματικά είναι. Συγκεκριμένα, το νέο Kia EV3 έχει μήκος 4,3 μέτρα, πλάτος 1,85μ. και ύψος 1,56 μέτρα, δίνει όμως μια αίσθηση άφθονου όγκου και ταυτόχρονα χάρη στις καθαρές, μίνιμαλ, χωρίς φιοριτούρες, γραμμές του πολύ δυναμικό. Λεπτομέρειες που μας άρεσαν; Η ελαφρώς κεκλιμένη και επίπεδη οροφή, τα κάθετα φώτα μπροστά και όλες οι γραμμές του πίσω μέρους. Φυσικά, όλα αυτά και πολλά κρυφά ακόμη -όπως το επίπεδο πάτωμα ή τα αεροδυναμικά flaps μπροστά- έχουν συμβάλλει στην επίτευξη μιας καλής αεροδυναμικής (Cd=0,267) που είναι σημαντική για ένα ηλεκτρικό μοντέλο.
 


Ο υπεύθυνος σχεδίασης της Kia, Karim Habib, μας αναλύει τα μυστικά πίσω από την σχεδίαση του νέου Kia EV3.
5 Φωτογραφίες »

Ο υπεύθυνος σχεδίασης της Kia, Karim Habib, μας αναλύει τα μυστικά πίσω από την σχεδίαση του νέου Kia EV3.

Σελίδα 2Καμπίνα που απολαμβάνεις όταν φορτίζεις ή ταξιδεύεις
Σελίδα 3Σε γνώριμη πλατφόρμα, όχι όμως στα 800V
SARAKAKIS HONDA LEASING
moto