Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Opel Frontera

7.013 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2024)
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Opel Frontera
8 Φωτογραφίες »

- Πρώτες εικόνες και πληροφορίες του νέου Opel Frontera.
- Μάσκα Opel Vizor με το νέο έμβλημα της Opel.
- Με δύο οθόνες και έξυπνες λύσεις αποθήκευσης στην καμπίνα.
- Ήπια υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό.

Πρώτες εικόνες και πληροφορίες του νέου Opel Frontera

Στην αποκάλυψη του νέου Frontera προχώρησε η Opel, δημοσιεύοντας τις πρώτες εικόνες και πληροφορίες, του νέου της οικογενειακού SUV. Το Opel Frontera θα προσφέρεται ως ήπια υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό, θα διαθέτει καμπίνα εξοπλισμένη με δύο οθόνες και χώρο αποσκευών που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1.600 λίτρα!

Μάσκα Opel Vizor με το νέο έμβλημα της Opel

Όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες εικόνες, σχεδιαστικά το νέο Frontera αποτελεί μια στιβαρή ερμηνεία της «Bold & Pure» σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Opel. Το νέο έμβλημα της Opel κάνει πρεμιέρα μαζί με το νέο Frontera και δεσπόζει στο κέντρο της  Vizor μάσκας που στις άκρε της ενσωματώνει τους προβολείς Eco LED. Τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας της Opel σε σχήμα «φτερού» ανανεώνονται και λάμπουν πλέον σε τρία φωτιστικά μπλοκ, τα οποία διαχωρίζονται με ένθετα στο χρώμα του αμαξώματος. Η μάσκα υποστηρίζεται από μια τραπεζοειδή εισαγωγή αέρα στο κατώτερο τμήμα του οχήματος. Οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών με τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά δίνουν στο νέο μοντέλο μια στιβαρή και μοντέρνα εμφάνιση. Στο πίσω μέρος παρατηρούμε τα φωτιστικά σώματα να έρχονται σε δύο επίπεδα, ενώ η οροφή ολοκληρώνεται με μία μικρή αεροτομή.

Με δύο οθόνες και έξυπνες λύσεις αποθήκευσης στην καμπίνα

Στο εσωτερικό, τις εντυπώσεις κερδίζει το χαρακτηριστικό, πλήρως ψηφιακό cockpit της Opel, το Pure Panel, με τις δύο οθόνες 10 ιντσών και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Multimedia, καθώς και το νέο τιμόνι. Το νέο μοντέλο εξυπηρετεί επίσης όσους προτιμούν να βασίζονται στη δική τους κινητή συσκευή, προσφέροντας τη δυνατότητα smartphone station. Μετά τη σύνδεση μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, το smartphone του χρήστη μετατρέπεται σε πίνακα ελέγχου του infotainment του αυτοκινήτου, αλληλεπιδρώντας επίσης με τα χειριστήρια στο τιμόνι.

Από κει και πέρα, η Opel υπόσχεται πως τα μπροστινά καθίσματα Intelli-Seat παρέχουν καλύτερη υποστήριξη στο κάτω τμήμα της σπονδυλικής στήλης και εξασφαλίζούν εξαιρετική άνεση, ακόμα και κατά τη διάρκεια μακρινών ταξιδιών. Επιπλέον, τα καθίσματα ξεχωρίζουν για την αντίθεση που δημιουργούν οι ραφές. Για τα καθίσματα είναι διαθέσιμη και μια επένδυση από ένα πλήρως βιώσιμο, ανακυκλωμένο υλικό.
Μέσα στις καμπίνα οι επιβάτες θα βρουν επιπλέον ασύρματο φορτιστή για smartphone και θύρες USB (δύο θύρες είναι διαθέσιμες στο μπροστινό μέρος και άλλες δύο στη δεύτερη σειρά καθισμάτων). Μεγαλύτερες συσκευές, όπως τα tablet, αποθηκεύονται στην κεντρική κονσόλα, όπου ένας εύκαμπτος ιμάντας τις συγκρατεί στη θέση τους. Τις καθημερινές ανάγκες μεταφοράς αντικειμένων στο εσωτερικό καλύπτουν πρόσθετοι ανοιχτοί αποθηκευτικοί χώροι με αντιολισθητική επένδυση από καουτσούκ. Οι επιβάτες της δεύτερης σειράς επωφελούνται από τις ενσωματωμένες θήκες για smartphone, οι οποίες βρίσκονται στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων.

Έως 1.600 λίτρα χώρος αποσκευών

Με τα πίσω καθίσματα σε όρθια διάταξη, το Frontera προσφέρει περισσότερα από 460 λίτρα χωρητικότητας, ενώ με τα καθίσματα αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.600 λίτρα.  Η διαιρούμενη κατά 60:40 πλάτη των πίσω καθισμάτων προσθέτει στην ευελιξία, ενώ στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένα δεύτερο πάτωμα για τον χώρο φόρτωσης. Επιπλέον, όσοι χρειάζεται να μεταφέρουν περισσότερες αποσκευές ή θέλουν να εκμεταλλευτούν πλήρως τη δυνατότητα φόρτωσης οροφής που ξεπερνά τα 200 κιλά, μπορούν να επιλέξουν τις (προαιρετικές) ράγες οροφής.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda