3 φωτογραφίες »

Ψηφιακό σχέδιο για το SUV της smart.

Θέμα χρόνου ο ερχομός ενός SUV από την smart

14.015 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2020)

Τα SUV έχουν κατακτήσει την αγορά και η απόφαση αυτή της smart το επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά. Πότε θα το δούμε;


H smart, η εταιρεία που έγινε παγκοσμίως γνωστή για τα λιλιπούτεια αυτοκίνητα πόλης που κατασκευάζει, επιβεβαίωσε πως αναπτύσσει ένα ηλεκτρικό SUV που θα είναι «μικρό σε μέγεθος αλλά μεγάλο σε χώρους».

Ο αντιπρόεδρος της smart στον τομέα των Πωλήσεων και του Marketing, κ. Daniel Lescow δήλωσε πως το πρώτο SUV της φίρμας «δεν θα είναι ένα οποιοδήποτε SUV» και πρόσθεσε πως «θα είναι εξαιρετικό, άμεσα αναγνωρίσιμο ως αυτοκίνητο smart, πολύ μοντέρνο, σοφιστικέ και πλούσιο σε συστήματα συνδεσιμότητας. Και κυρίως, θα κατέχει το πιο «smart» χαρακτηριστικό, θα έχει μικρές διαστάσεις αλλά θα είναι μεγάλο στο εσωτερικό».

To νέο αυτό αυτοκίνητο θα βασίζεται στην Sustainable Experience Architecture (SEA) πλατφόρμα της Geely, πάνω στην οποία θα βασιστούν και τα επόμενης γενιάς Fortwo και Forfour. Υπενθυμίζουμε πως η Geely έχει αποκτήσει το 50% της smart από την Mercedes και την υποχρέωση για την ανάπτυξη και την παραγωγή των αυτοκινήτων της εταιρείας.

Η μόδα των SUV έχει αναγκάσει τις εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων να εμπλουτίσουν την γκάμα τους με τέτοιου τύπου αυτοκίνητα και την ίδια στιγμή να «κόψουν» μοντέλα στις κατηγορίες των σεντάν και wagon που φαίνεται πως πλήττονται περισσότερο από την μεταστροφή αυτή των καταναλωτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και η Ferrari ετοιμάζει το πρώτο της SUV ενώ η Lamborghini και η Aston Martin έχουν ήδη στην αγορά τα δικά τους crossover.

To SUV της smart υπολογίζεται πως θα έρθει στην αγορά το 2022.
 

home pro
test center