2 φωτογραφίες »

Σχέδιο για το πως θα μπορούσε να μοιάζει η νέα Giulietta.

Επιστρέφει η Alfa Romeo Giulietta

13.019 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2021)

Η Stellantis φαίνεται πως θέλει να επαναφέρει την Giulietta στην γκάμα της Alfa Romeo και ήδη έχουν γίνει γνωστές οι πρώτες πληροφορίες για το τι πρέπει να περιμένουμε.


Πριν την συγχώνευση της Fiat-Chrysler με το PSA Group γνωρίζαμε πως η Alfa Romeo ήθελε να δημιουργήσει μια γκάμα αυτοκινήτων που θα περιελάμβανε την Giulia και τρία ακόμα SUV (ένα νέο μικρό SUV, την Τοnale και την Stelvio). Tώρα όμως, με την δημιουργία του ομίλου Stellantis, έρχονται στο φως οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή μιας νέας Giulietta.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έρχονται από την Γαλλία, ο ερχομός μιας ολοκαίνουριας Giulietta πρέπει να θεωρείται γεγονός καθώς, άνθρωποι μέσα από τον όμιλο Stellantis αναφέρουν πως σύντομα θα φτάσει στην αγορά ένα «ξαδελφάκι» του DS 4 και των επερχόμενων νέων Peugeot 308 και Opel Astra.

To μικρομεσαίο της Alfa Romeo στη νέα του γενιά θα βασιστεί πάνω στην EMP2 πλατφόρμα του PSA Group και πιθανότατα θα λάβει στην φαρέτρα του μια μεγάλη γκάμα κινητήρων, όπως τον 1.200άρη PureTech, τον 1,5 λίτρων BlueHdi, Plug-in υβριδικές εκδόσεις με την κίνηση να μεταδίδεται μπροστά ή και στους τέσσερις τροχούς με ισχύ 225 άλογα αλλά πιθανότατα και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Eπιπλέον, δεν βρίσκεται εκτός συζήτησης, η κατασκευή μιας έκδοσης Quadrifoglio υψηλών επιδόσεων με 250, 300 ή ακόμα και 360 άλογα με σκοπό αποτελέσει πόλο έλξης για τους φίλους της φίρμας που επιθυμούν ένα hot-hatch.

Όπως βλέπετε στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, η νέα Giulietta θα υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας και θα λαμβάνει δάνειο πολλά στοιχεία από την Tonale, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει στο εμπρός μέρος. Πιο πλατιά και μεγάλα φωτιστικά σώματα δίνουν το παρών στο πίσω μέρους, ενώ η αεροτομή και ο προφυλακτήρας δίνουν σπορ χαρακτήρα στο ιταλικό μικρομεσαίο.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Alfa Romeo Giulietta δεν θα φτάσει στις αγορές πριν από το 2023. Η νέα γενιά θα κατασκευαστεί είτε στο Mulhouse μαζί με το νέο Peugeot 308 είτε στο Russelsheim μαζί με το επόμενο Opel Astra.
 

AUTOFIT PASXA
4green