• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα από το επερχόμενο Audi A7, που διαφέρει με το Α8 στην περισσότερο κεκλιμένη οροφή. Πολλά κοινά στοιχεία αναμένεται να έχει με τον μικρότερο «αδελφό» του.

Έρχεται νέο Audi A8

4.570 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/5/2016

Στο ετήσιο γενικό συνέδριο της Audi στο Ingolstadt ο πρόεδρος της γερμανικής εταιρείας ανακοίνωσε την έλευση του νέου Α8, μέσα στο επόμενο έτος, παράλληλα με το λανσάρισμα περισσότερων από είκοσι νέων ή ανανεωμένων μοντέλων μέσα στο 2016.

 
Από τον CEO της Audi, Rupert Stadler, ήρθε η επιβεβαίωση των όσων φημολογούνταν για την άφιξη του νέου A8 μέσα στο 2017, το οποίο θα είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής με αυτόνομη οδήγηση. Με την βοήθεια του συστήματος αυτόματου πιλότου σε κίνηση, το Α8 θα μπορεί να οδηγηθεί μόνο του με ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα.

Ο Stadler ανέφερε ότι μέχρι το 2025 θα δούμε πλήρως αυτόνομα σε οδήγηση αυτοκίνητα, ενώ αποκάλυψε ότι, από το 2018 και μετά, η μάρκα θα λανσάρει ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο κάθε χρόνο. Κομβική χρονιά το 2018 μιας και τότε θα κάνει το ντεμπούτο του ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο μεγάλο SUV με αυτονομία που λέγεται ότι θα ξεπερνά τα 500 χλμ.


Η νέα γενιά του A8 θα είναι ένα από τα καινούργια μοντέλα της Audi που θα βασίσουν τη σχεδίασή τους πάνω στο πρωτότυπο Prologue του 2014, διαφοροποιημένο σε σχέση την κλίση της οροφής και όχι μόνο. 

Οι φήμες που ακούγονται για το επερχόμενο Α8 αναφέρουν ότι θα χτιστεί πάνω στο νεότερο δάπεδο MLB, όπως και ο μικρότερος «αδελφός» του A7, που θα το βοηθήσει να μειώσει το βάρος του και παράλληλα, να προσφέρει ακόμη περισσότερη ακαμψία. Σε αναμονή πολλών εξελίξεων μεγάλου ενδιαφέροντος, από την γερμανική μάρκα.

Tags: AUDI A8