• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το κελεπούρι όμως είναι η GTV. Η τελευταία γενιά που παραγόταν μέχρι και τις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

Εσύ αγόρασες το αμάξι των ονείρων σου;

Διαβάστηκε από 9697 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/2/2019
 

Εσένα ποιο είναι το αυτοκίνητο των ονείρων σου; Κατάφερες να το αποκτήσεις και αν όχι μήπως σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ;

Πόσες μοναδικές στιγμές της ζωής σου θυμάσαι; Τον γάμο σου, τα πρώτα βήματα των παιδιών σου, την πρώτη φορά στο σχολείο, την πρώτη φορά σου, το πρώτο αυτοκίνητό σου, το πρώτο αυτοκίνητο των ονείρων σου. Αυτό το τελευταίο, το θυμάσαι; Το έκανες;

Εντάξει, αν το αυτοκίνητο των ονείρων σου κοστίζει όσο δύο σπίτια, το πιθανότερο είναι να μην το αγοράσεις ποτέ. Όμως για όλους μας, υπάρχει κάπου εκεί ένα άλλο αυτοκίνητο, αυτό το προσγειωμένο όνειρο, αυτό που μπορεί να γίνει, που το θέλουμε αλλά όλο το αναβάλουμε. Κι όμως, η στιγμή να το αποκτήσεις είναι πιο κοντά από ποτέ.

Βλέπεις τα μοντέλα που αγάπησες τα περασμένα χρόνια έχουν πλέον παλιώσει. Πράγμα πολύ στενόχωρο για τους ιδιοκτήτες τους, όμως ιδιαίτερα χαρμόσυνο για εσένα. Γιατί τώρα μπορείς να τα αγοράσεις. Μεταχειρισμένα.

Το αυτοκίνητο των ονείρων σου το 2005 σήμερα είναι 13 ετών. Αν είχε 30.000 τότε, σήμερα δεν ξεπερνάει το τάλιρο. ¶ντε λίγο παραπάνω αναλόγως. Σαφώς αναλόγως κυβισμού υπάρχει και το «ζόρι» των τελών κυκλοφορίας.

Αν όμως είχες βάλει στο μάτι εκείνο το RX-8, το μοναδικό κομμάτι της αυτοκίνησης με τον Wankel κινητήρα, τις 4 θέσεις, πίσω κίνηση και πόρτες που ανοίγουν αντίθετα μεταξύ τους, τώρα μπορείς να το πάρεις για ένα κομμάτι ψωμί. Κάτω από 5.000 ευρώ. Εντάξει θα θέλει τη φροντίδα του, αλλά δεν θα το παίρνεις και κάθε μέρα στη δουλειά. Το αυτοκίνητο των ονείρων σου είναι για τα Σαββατοκύριακα. Μόνο που πρέπει να προλάβεις. Τώρα. Γιατί αν το RX-8 ακολουθήσει την πορεία του προκατόχου του, εκείνου του ονειρικού RX-7, τότε οι τιμές σύντομα θα πάρουν την ανηφόρα. Αν το RX-7 ήταν το αυτοκίνητο των ονείρων σου, δυστυχώς, οι τιμές δεν πέφτουν κάτω από 15.000.

Αν πάλι θες ένα ΤΤ, εκείνο, το πρώτο, το αυτοκίνητο που ξεκίνησε την ιστορία του μοντέλου. Επίσης κάτω από 5.000 και με μοτέρ 1.800.  Ναι, τα χιλιόμετρά του θα είναι πολλά, πάνω από 200.000, και λογικό μετά από κοντά 20 χρόνια. Όμως είπαμε, τα αυτοκίνητα αυτά θα τα πηγαίνεις μία βόλτα την εβδομάδα. Δεν θα «γράφεις χιλιόμετρα».

Το κελεπούρι όμως είναι η GTV. Η τελευταία γενιά που παραγόταν μέχρι και τις αρχές της περασμένης δεκαετίας. 1.800 κυβικά  κάτω από 3.500 ευρώ, και αν δεν φοβάσαι το δίλιτρο τούρμπο V6 και μερικά χρονάκια ακόμη, πάλι, κάτω από 5.000 ευρώ για ένα αυτοκίνητο θρύλο. Και μια και μιλάμε για ιταλικά, τα Fiat Coupe μέχρι και του 2006 είναι επίσης κοντά στις 5.000 ευρώ.

Πιο κάτω, αλλά και πιο παλιά, τα Honda CRX δεύτερης και τρίτης γενιάς με τα θρυλικά VTEC ξεκινάνε από 3.000 ευρώ, αφού τα δίλιτρα S2000 παραμένουν πάνω από τις 14.000 οπότε δεν πλησιάζονται.  Αν δεν φοβάσαι τα δίλιτρα, τότε τα SLK πρώτης γενιάς με τον κομπρέσορα είναι τσάμπα, κάτω από 3.000 ευρώ ενώ λίγο πιο πάνω παίζουν και τα BMW Z3, πολλά στα 1.800 κυβικά να μην σε «σφάζει» η εφορία.

Αυτοκίνητα υπάρχουν. Κάποιο από αυτά είναι το αυτοκίνητο των ονείρων σου. Ποιο είναι το δικό σου μοντέλο και πότε θα το αγοράσεις;

Ψηφιακό κλειδί μέσω smartphone από την Hyundai

Νέο Opel Corsa: Όλα όσα ξέρουμε πριν την αποκάλυψη

Nέα Toyota Corolla VS Hyundai i30 VS Opel Astra

Δοκιμή: Hyundai i30 Fastback N

Η κίνηση στους δρόμους

Νέο Micra με 117 άλογα vs ανταγωνισμός

Βriatore: «H Ferrari είναι το ίδιο αργή 8 χρόνια»

Παλικάρι τα βάζει με δύο κλέφτες!

Γαλαζοπράσινες στιγμές στο Ιόνιο

Εκεί που θα νιώσεις «σαν καινούριος»

Η «κρυμμένη» ομορφιά των Δωδεκανήσων

Δέκα ιδέες για ανοιξιάτικες και αποδράσεις στην Ελλάδα

Πανηγύρι σαν Ικαριώτικο! Πότε και πού

Εκεί που η ιστορία σμίγει με το Θείο Δράμα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο,100 ευρώ/μήνα

NISSAN: Qashqai το απόλυτο SUV από 20.490€

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130PS από 22.550€

PEUGEOT: Nέο Peugeot 508 από 29.900€

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

MICHELIN: Επιδόσεις που φτιάχτηκαν για να διαρκούν

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »