Βλέπετε το μη ηλεκτρικό Kia Seltos.

Το «πράσινο» Seltos έχει λάβει την κωδική ονομασία SP2 EV.

Ετοιμάζει ηλεκτρικό Seltos η Kia

1.729 Επισκέψεις στο άρθρο (23/12/2019)

Το ηλεκτρικό Soul και το e-Niro αναμένεται να μην είναι τα δύο μοναδικά ηλεκτρικά μοντέλα που θα προσφέρει στο αγοραστικό κοινό η Kia, καθώς το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να υπάρξει μια χωρίς ρύπους έκδοση του παγκόσμιου SUV της κορεατικής μάρκας, του Seltos.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν πηγές από την ασιατική χώρα, η Kia θα εξοπλίσει το μοντέλο με τον ηλεκτρικό κινητήρα 204 ίππων, ο οποίος παίρνει ισχύ από μία μπαταρία 64 kWh. Με αυτό το συνδυασμό το  Soul EV έχει αυτονομία της τάξης των 452 χιλιομέτρων, ενώ το e-Niro μπορεί να κινηθεί χωρίς φόρτιση για 485 χιλιόμετρα. Παράλληλα υπάρχει και η επιλογή της μπαταρίας 39,2 kWh που προσφέρει αυτονομία 277 και 312 χιλιομέτρων αντίστοιχα, ενώ υπεύθυνο για την κίνηση είναι ένας κινητήρας 136 ίππων.
 
Σύμφωνα με τα μέσα τις Κορέας, η Kia αρχικά σκοπεύει να προσφέρει την έκδοση αυτή σε ασιατικές αγορές, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται αν μελλοντικά μπορεί να εισαχθεί και στις υπόλοιπες. Μάλιστα από τη στιγμή που μιλάμε για ένα «πράσινο» αυτοκίνητο δε θα είναι καθόλου απίθανο να το δούμε στην Ευρώπη, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ιδιαίτερα αυστηρή με τις εκπομπές ρύπων.
 
Το «πράσινο» Seltos  έχει λάβει την κωδική ονομασία SP2 EV και λέγεται πως θα είναι παρών στην αγορά της Νοτίου Κορέας τον Αύγουστο του 2020. Λιγότερες από 100.000 μονάδες αναμένεται να κατασκευαστούν το πρώτο έτος, αλλά ανάλογα με τη ζήτηση, οι αριθμοί θα μπορούσαν να ενισχυθούν.
 
Τέλος, για την ιστορία να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τη μάρκα το Seltos προήλθε από το όνομα Κέλτος (Celtos στα αγγλικά), ο οποίος κατά την ελληνική μυθολογία ήταν γιός του Ηρακλή και της Κελτίνης και από αυτόν πήραν το όνομά τους οι Κέλτες. Ωστόσο το αρχικό γράμμα «C» έχει αντικατασταθεί από το «S» για να δώσει έμφαση στις λέξεις sportiness και speed (σπορ χαρακτήρας και ταχύτητα).

MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO