ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Φινάλε για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης 3ου επιπέδου της Stellantis;

 Σχολιάστε 
1.476 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2025)
Φινάλε για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης 3ου επιπέδου της Stellantis;
3 Φωτογραφίες »

Πληροφορίες από τρεις πηγές για ακύρωση του προγράμματος επικαλείται το Reuters.
Τι είχε πει η Stellantis για το σύστημα.
Οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 δεν είναι άγνωστες.

autotriti team

Άδοξο φινάλε για το σύστημα αυτόνομης 3ου επιπέδου της Stellantis;

Στον... πάγο έχει βάλει η Stellantis την ανάπτυξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης τρίτου επιπέδου, γνωστό ως STLA  AutoDrive! Την είδηση αυτή αναφέρει το Reuters, υπογραμμίζοντας πως η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει το πρόγραμμά της λόγω «υψηλού κόστους, τεχνολογικών προκλήσεων και ανησυχιών για την όρεξη των καταναλωτών».

Πληροφορίες από τρεις πηγές επικαλείται το Reuters

Το Reuters επικαλείται ως πηγές, τρεις διαφορετικούς ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα και είναι κοντά στην εταιρεία, επιβεβαιώνοντας και οι τρεις πως η εν λόγω απόφαση είναι οριστική. Από τη μεριά του, εκπρόσωπος της Stellantis ρωτήθηκε προκειμένου να σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέροντας: «Αυτό που αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2025 ήταν η τεχνολογία L3 για την οποία υπάρχει επί του παρόντος περιορισμένη ζήτηση στην αγορά, επομένως δεν έχει κυκλοφορήσει, αλλά η τεχνολογία είναι διαθέσιμη και έτοιμη για ανάπτυξη».    

Η δήλωση αυτή, φαίνεται να υποδηλώνει ότι όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, αλλά η εταιρεία διστάζει λόγω περιορισμένης ζήτησης. Ωστόσο, οι πηγές εντός της εταιρείας, σύμφωνα με το Reuters, ανέφεραν ότι το πρόγραμμα έχει «παγώσει» και δεν αναμένεται να αναπτυχθεί.

Τι είχε πει η Stellantis για το σύστημα

Ενώ το μέλλον του προγράμματος μένει να φανεί, η Stellantis είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το σύστημα θα παρείχε στους οδηγούς τη δυνατότητα να μην έχουν την προσοχή τους στο δρόμο και τα χέρια τους στο τιμόνι σε ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα, ακόμη και τη νύχτα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Εκείνη την εποχή, η Stellantis δήλωσε ότι το σύστημα πιθανότατα θα εξελισσόταν και θα γινόταν πιο ικανό. Μάλιστα, σημείωσαν ότι υπήρχε η δυνατότητα το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 να λειτουργεί τελικά σε ταχύτητες έως και 95 χλμ./ώρα.

Οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 δεν είναι άγνωστες

Αξίζει να σημειωθεί πως η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης 3ου επιπέδου δεν είναι άγνωστη προς το κοινό. Η Mercedes έχει ήδη παρουσιάσει και εξελίξει τη δική της. Γνωστή με την ονομασία Drive Pilot, μπορεί να βρεθεί στην EQS και την S-Class και λειτουργεί με ταχύτητες έως και 95 χλμ./ώρα στους αυτοκινητόδρομους.

Mercedes
giti diagonismos