Ford Puma Electric: Έρχεται το 2024 με 400+ χλμ. αυτονομία - Η τιμή του

6.058 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2022)
Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο από τη Ford και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.
2 Φωτογραφίες »

Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο από τη Ford και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma θα έρθει στην αγορά το 2024 με περίπου 400 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας. Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για την τιμή του.

Θέμα χρόνου ο ερχομός του ηλεκτρικού Puma

H Ford δεν έχει κρύψει πως το μέλλον της είναι συνυφασμένο με την ηλεκτρική κινητικότητα και έχει ήδη γνωστοποιήσει πως μέχρι το 2024 θα φέρει στην αγορά δύο νέα ηλεκτρικά SUV που θα βασίζονται πάνω στη MEB πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen, ως αποτέλεσμα της σχετικής συμφωνίας στην οποία προχώρησαν οι δύο μάρκες πριν από λίγα χρόνια. Στα πλάνα της Ford όμως δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο τα δύο προαναφερθέντα SUV αλλά και μια ηλεκτρική έκδοση του Puma.

Διαβάστε εδώ τα νεότερα για την ηλεκτρική έκδοση του Ford Puma Electric, το οποίο θα λέγεται πιθανόν Puma Gen-E

Με αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων

Η ηλεκτρική έκδοση του Puma φημολογείται πως θα βασιστεί πάνω στην Global-B πλατφόρμα του ομίλου που θα χρησιμοποιήσει η Ford για τα ηλεκτρικά της επαγγελματικά van, ώστε να μειώσει το κόστος παραγωγής του. Επίσημες πληροφορίες για την ισχύ και την αυτονομία που θα προσφέρει το κινητήριο σύνολο του Puma δεν υπάρχουν, όμως οι αναφορές κάνουν λόγο πως η ηλεκτρική έκδοση θα μπορεί να κινείται ηλεκτρικά για παραπάνω από 400 χιλιόμετρα με πλήρη φόρτιση.


Η εικόνα teaser για το ηλεκτρικό Puma.
2 Φωτογραφίες »

Η εικόνα teaser για το ηλεκτρικό Puma.

Χωρίς μεγάλες αλλαγές σε εμφάνιση

Η Ford κυκλοφόρησε ήδη μια teaser εικόνα του ηλεκτρικού Puma, ωστόσο αυτή δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Το κενό αυτό έρχεται να καλύπτει ένα ανεξάρτητο σχέδιο της ιστοσελίδας autoexpress που κάνει την προεπισκόπηση του επερχόμενου ηλεκτρικού μικρού SUV. Όπως μπορούμε να δούμε η ηλεκτρική έκδοση δεν θα έχει πολλές αλλαγές σχεδιαστικά, ωστόσο θα διαθέτει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά που θα την ξεχωρίζει από τις εκδόσεις του Puma που διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η νέα κλειστή μάσκα μπροστά είναι το βασικό χαρακτηριστικό, ενώ διαφορετική «υπογραφή» θα φέρουν τα LED φωτιστικά σώματα μπροστά. Παράλληλα, ελαφρώς διαφοροποιημένος είναι και ο προφυλακτήρας.

Στη Ρουμανία η κατασκευή του ηλεκτρικού Puma

Το ηλεκτρικό Puma θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της φίρμα στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, ενώ τα υπόλοιπα ηλεκτρικά SUV της Ford, που θα χρησιμοποιήσουν τη MEB πλατφόρμα, θα συναρμολογούνται στην Κολωνία της Γερμανίας. Το ένα αυτό θα είναι ένα crossover μεσαίου μεγέθους crossover και πρόκειται να παρουσιαστεί και να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023. ενώ το άλλο αναμένεται να έχει πιο «αθλητικό» κορμί.

Συνέχεια του άρθρου >>>
test center
Mitsubishi