Φθηνότερα τα υβριδικά λόγω SUV;

10.524 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2020)

Γιατί πρέπει να ευχαριστούμε τα SUV που θα γίνουν τα υβριδικά φθηνότερα; Πως θα γίνει αυτό;


Περιμένεις να αγοράσεις υβριδικό αλλά είναι πανάκριβο; Αν τα SUV συνεχίσουν να πουλάνε με αυτό το ρυθμό, αναμένεται να γίνει «μάχη» στα υβριδικά, με τις τιμές να πέφτουν. Γιατί;
 
Ήδη τον Ιανουάριο του 2020 τα υβριδικά κάνουν εντύπωση με την μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις τους σε σχέση με πέρσι. Όμως ακόμη και έτσι, τίποτε δεν φαίνεται να σταματάει τον καταιγισμό στην αύξηση των πωλήσεων των SUV. Τα μισά αυτοκίνητα που πωλούνται πλέον είναι SUV. Όμως αυτό είναι καλό αν θες να αγοράσεις υβριδικό.
 
Βλέπεις τα SUV πουλάνε γιατί τα θέλει ο κόσμος. Και έτσι κάθε μήνα έχουμε και από ένα καινούργιο SUV σε μία από τις κατηγορίες που συμμετέχουν. Και πλέον συμμετέχουν σε όλες. Από τα μικρά μέχρι τα πολύ μεγάλα, από εκτός δρόμου μέχρι κουπέ, δίπορτα και κάμπριο, τα SUV είναι ότι πιο «καυτό» πέρασε από την αυτοκίνηση τα τελευταία 100 χρόνια.
 
Όμως τα SUV έχουν μερικά εγγενή μειονεκτήματα. Είναι μεγαλύτερα και βαρύτερα από τα «αδελφά» μοντέλα τους που βασίζονται στο ίδιο πάτωμα. Που σημαίνει πως για κάθε ένα μικρό SUV που μια μάρκα πουλάει, έναντι ενός μικρού με τα ίδια μηχανικά, παρότι κερδίζει παραπάνω γιατί τα SUV έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, βάζει στους δρόμους ένα αυτοκίνητο που καίει και ρυπαίνει παραπάνω.
 
Και αυτό είναι πρόβλημα. Όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τους κατασκευαστές. Γιατί όσο πιο πολλά SUV πουλάνε, τόσο ανεβαίνει ο μέσος όρος ρύπων CO2 του στόλου αυτοκινήτων που βγάζουν στους δρόμους. Και για να τα ισοσταθμίσουν, πρέπει να πουλήσουν κάτι που ρυπαίνει λίγο: υβριδικά.
 
Υπολογίζεται πως το 2020 θα κοστίσει στους κατασκευαστές ένα σκασμό λεφτά. Δεν μπορούν να σταματήσουν να πουλάνε πολλά SUV γιατί από αυτά ζούνε. Για να αποφύγουν όμως τα εξοντωτικά πρόστιμα, θα πρέπει να “γονατίσουν” τις τιμές των υβριδικών τους. Και με τα ηλεκτρικά να απέχουν δύο-τρία χρόνια, το ίδιο θα κάνουν όλοι. Και η μάχη των υβριδικών αρχίζει.
 
Οι αγοραστές SUV θα  «επιδοτήσουν» τα υβριδικά το 2020, οπότε είναι η ώρα να περιμένουμε τις τιμές να πέσουν και να αγοράσουμε. Εσείς τι λέτε όμως; Θα περιμένετε; Και τελικά θα πάρετε υβριδικό; Ή θα πάρετε SUV; Τι λέτε;

NEO TRAFIC
skoda