Η τεχνολογία Glare-Free Highbeam είναι διαθέσιμη στα νέα Ford S-MAX και Galaxy, ενώ θα προσφέρεται και στο Ford Edge.

To Glare-Free Highbeam χρησιμοποιεί μια κάμερα στο παρμπρίζ που ανιχνεύει πηγές φωτός από άλλα οχήματα, ακόμα και αν αυτά είναι 800 μέτρα μακριά.

Φώτα που δεν τυφλώνουν

2.992 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/3/2016

Στα Ford S-MAX και Galaxy κάνει ντεμπούτο η τεχνολογία Glare-Free Highbeam, που μέσω κάμερας προσαρμόζει αυτόματα τα φώτα μας, ώστε να μην τυφλώνουμε τους άλλους οδηγούς. (+VIDEO)

 
Η Ford ανέπτυξε μια τεχνολογία που επιτρέπει στους οδηγούς να παίρνουν όλη την ορατότητα που τους χαρίζουν τα φωτιστικά σώματα του οχήματός τους, δίχως να τυφλώνουν όσους έρχονται αντίθετα. Ονομάζεται Glare-Free Highbeam και χρησιμοποιεί μια κάμερα στο παρμπρίζ που ανιχνεύει πηγές φωτός από άλλα οχήματα, ακόμα και αν αυτά είναι 800 μέτρα μακριά. Χρησιμοποιεί ειδικά εξελιγμένους προβολείς που μπλοκάρουν το φως, που διαφορετικά θα τύφλωνε τους άλλους οδηγούς.

Περισσότερα νέα στο Auto Τρίτη

Η εν λόγω τεχνολογία αναπτύχθηκε από μία παγκόσμια ομάδα μηχανικών της Ford. Το Glare-Free Highbeam δουλεύει μαζί με τα συστήματα Auto High Beam, Ford Dynamic LED και Adaptive Front Lighting System. Υπάρχουν 7 ρυθμίσεις της γωνίας και της έντασης του φωτός, σύμφωνα με την ταχύτητα, την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, τη γωνία του τιμονιού, αλλά και τη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων. Εννοείται πως οι τεχνολογίες αυτόματου φωτισμού της Ford ενεργοποιούνται αυτόματα, όταν ανιχνευθεί χαμηλή ορατότητα. Η τεχνολογία Glare-Free Highbeam είναι διαθέσιμη στα νέα Ford S-MAX και Galaxy, ενώ θα προσφέρεται και στο Ford Edge.