Σπορ ή πολυτελή; Πως τη θέλετε εσείς τη δική σας μικρομεσαία Mercedes;

Γιατί η νέα A-Class θα έχει 2 πρόσωπα;

4.810 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2018)

Δείτε γιατί η Mercedes σκέφτεται να λανσάρει τη νέα A-Class σε 2 διαφορετικές «γεύσεις». Εσείς ποια θα διαλέγατε;

Σπορ ή πολυτελή; Πως τη θέλετε εσείς τη δική σας μικρομεσαία Mercedes; Αν δεν μπορείτε να διαλέξετε δεν είστε μόνοι. Ούτε η Mercedes μπορεί, και έτσι η επόμενη A-Class έρχεται σε δύο γεύσεις: Μία σπορ, μία πολυτελή. Εσείς ποια θέλετε;
 
Το πρόβλημα της A-Class είναι ευχάριστο. Είναι όμως ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, και ας είναι επίσης πολύ ευχάριστο. Βλέπεις το μικρομεσαίο της Mercedes σάρωσε τις πωλήσεις. Όχι απλά πάτησε με τα τέσσερα στην κατηγορία στην οποία ποτέ πριν δεν είχε συμμετοχή η Mercedes, αλλά έκλεψε πωλήσεις από ανταγωνιστές και μη. Και σα να μην έφτανε η επιτυχία της A-Class, εξελίχθηκε και σε μία ολόκληρη γκάμα, αρπάζοντας μερίδιο από παντού. Σεντάν; CLA. SUV, GLA. MPV, Β-Class. Στέισον. CLA Shooting brake.
 
Ακόμη και έτσι όμως, το κυρίως μοντέλο, η A-Class δεν κάλυψε όλη την αγορά. Η Mercedes βρήκε στις έρευνες αγοράς της ότι οι νέοι αγοραστές που προσέλκυσε το μοντέλο στη μάρκα είναι πιο σύνθετοι. Δεν αρκούνται σε ένα premium μικρομεσαίο με έμφαση στη ποιότητα, την άνεση και την πολυτέλεια. Κάποιοι δηλαδή αρκούνται, αλλά άλλοι θέλουν περισσότερα. Θέλουν περισσότερο σπορ. Με την έκδοση AMG να ανοίγει τις ορέξεις, η Mercedes έφερε στην Α-Class αγοραστές που θα κοιτούσαν στο άνω άκρο άλλων μικρομεσαίων. Αντί να πάρουν ένα Golf GTI, θέλουν μία A-Class στα ίδια λεφτά. Όμως δεν την βρίσκουν αρκετά σπορ.
 
Όχι πλέον. Η Mercedes φαίνεται πως για το νέο μοντέλο που ετοιμάζεται για το 2018, θα έχει δύο διαφορετικές βάσεις για τη γκάμα του. Έτσι η A-Class θα έρχεται σε εκδόσεις με έμφαση την άνεση, την πολυτέλεια και την ποιότητα, ενώ θα υπάρχει μια σειρά εκδόσεων που τα τελευταία δύο συστατικά θα τα παντρεύει με κάτι περισσότερο σπορ.
 
Οι διαφορές θα βρίσκονται βασικά στην ανάρτηση, με την Mercedes να φαίνεται να εξελίσσει δύο διαφορετικά στησίματα. Από κει και πέρα οι στροφές, το βάρος και η αίσθηση του τιμονιού, η απόκριση του γκαζιού, ο ήχος της εξάτμισης και οι κινητήρες που θα συνοδεύουν τις διαφορετικές εκδόσεις θα είναι σημαντικά διαφορετικά. Και φυσικά αναμένονται και οι διαφορές στο διάκοσμο. Περιμένουμε διαφορετικές μάσκες και προφυλακτήρες, σειρά ζαντών και άλλων μικρότερων λεπτομερειών που θα διαφοροποιούν περαιτέρω τις δύο εκδόσεις.
 
Η Mercedes πιστεύει πως με αυτή τη διαφοροποίηση, τη νέα σχεδίαση και τη νέα καμπίνα, η νέα γενιά A-Class με τα παράγωγά της (σεντάν, SUV κλπ) θα «ισοπεδώσει» την κατηγορία.
 
Μπορεί να το κάνει; Αρκεί μια διαφοροποίηση σπορ-πολυτέλειας για να επικρατήσει; Και τελικά εσείς, σε ένα μικρομεσαίο της Mercedes, προτιμάτε σπορ ή πολυτελή χαρακτήρα; Δεν σας καλύπτουν οι σημερινές εκδόσεις; Τι λέτε;

Hyundai
NISSAN