Η Liberty Media, μετά την F1, προχωράει στην εξαγορά και του Moto GP

1.619 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2024)
Η Liberty Media, μετά την F1, προχωράει στην εξαγορά και του Moto GP

- Η Liberty κάνει δικό της το 86% τoυ MotoGP
- Το κόστος της εξαγοράς έφτασε τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ
- Αν και καθυστέρησε, η αγορά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται να αντιδράσει, όπως έκανε και το 2006

Η Liberty κάνει δικό της το 86% τoυ MotoGP

Η Αμερικάνικη εταιρία Liberty Media διατηρεί τα δικαιώματα της Formula 1 από το 2016. Πλέον, όπως ανακοίνωσε την 1η Απριλίου 2024 , θα εξαγοράσει την Dorna S.L., την εταιρία η οποία έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα των παγκόσμιων πρωταθλημάτων MotoGP από το 1992 καθώς και των WorldSBK και MotoE World Cup.

Το κόστος της εξαγοράς έφτασε τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ

Το κόστος του deal εκτιμάται στα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ποσοστό το οποίο θα αποκτήσει η Liberty αγγίζει το 86%, ενώ το υπόλοιπο 14% θα παραμείνει υπό τη διαχείριση του MotoGP. Πιο αναλυτικά, το αντάλλαγμα του μετοχικού κεφαλαίου σε πωλητές θα φτάσει το 65% σε μετρητά και το υπόλοιπο 21% σε μετοχές της Series C Liberty Formula One.

Αν και καθυστέρησε, η αγορά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους

Η ολοκλήρωση της αγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επισημοποίηση της συμφωνίας έχει καθυστερήσει, καθώς αμφότερες οι πλευρές είχαν «δώσει τα χέρια» εδώ και καιρό, με σκοπό να την ανακοινώσουν πριν από τον εναρκτήριο γύρο της αγωνιστικής σεζόν του MotoGP στις αρχές Μαρτίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού αναμένεται να αντιδράσει, όπως έκανε και το 2006

Ωστόσο, η καθυστέρηση αυτή πιθανότατα να οφείλεται στον «φόβο» εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς όταν το 2006 η CVC επιχείρησε να αποκτήσει ταυτόχρονα τον έλεγχο σε F1 και MotoGΡ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ακύρωσε την συμφωνία βάζοντας πρόωρο τέλος στις φιλοδοξίες της εταιρείας. Το σκεπτικό της Επιτροπής ήταν ότι δεν θα ήταν καλό για τον ανταγωνισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν μόνο μια εταιρεία είχε στην κατοχή της και τα δύο πρωταθλήματα.

SEAT TESTIMONIAL 1
OPEL