Η Porsche βάζει τέλος στη βάγκον Panamera λόγω χαμηλής ζήτησης

Η Porsche βάζει τέλος στη βάγκον Panamera λόγω χαμηλής ζήτησης

1.901 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2023)

- Σταματά η Panamera Sport Turismo.
- Το αποκάλυψε εκπρόσωπος της Porsche με δηλώσεις του.
- Κάτω από 10% η ζήτηση για την Panamera Sport Turismo.

Τέλος η Panamera Sport Turismo

Η Porsche βάζει τέλος στην Panamera Sport Turismo καθώς το αγοραστικό κοινό δεν έδειξε ιδιαίτερη προτίμηση στο εν λόγω μοντέλο. Η βάγκον έκδοση της Panamera αντιπροσώπευε λιγότερο από το 10 τοις εκατό της συνολικής ζήτησης και έτσι η γερμανική φίρμα αποφάσισε να σταματήσει τη διαθεσιμότητά του, όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος της μάρκας.

Το αποκάλυψε εκπρόσωπος της Porsche με δηλώσεις του

Μπορεί λοιπόν πριν από λίγες ημέρες η τρίτη γενιά της Panamera να έκανε το ντεμπούτο της, ωστόσο σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού το μοντέλο δε θα ακολουθηθεί από την Panamera Sport Turismo. Η αποκάλυψη έγινε από εκπρόσωπο της Porsche σε συνέντευξή στο Automotive News Europe: «Στην Κίνα και τις ΗΠΑ, τις κύριες αγορές μας στην κατηγορία αυτή, η Sport Turismo παίζει μόνο δευτερεύοντα ρόλο. Για αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να διακόψουμε αυτή την έκδοση του μοντέλου με το λανσάρισμα της νέας γενιάς».

Κάτω από 10% η ζήτηση για την Panamera Sport Turismo

Αν και ο εκπρόσωπος της Porsche δεν ανέφερε συγκεκριμένους αριθμούς, τα Μέσα του εξωτερικού υποστηρίζουν πως η ζήτηση για την Porsche Panamera Sport Turismo δεν ξεπερνούσε το 10% της ζήτησης. Συνεπώς, δεν είναι περίεργο που η Porsche δεν μπήκε στον κόπο να δημιουργήσει μια νέα γενιά του μοντέλου.

Πρεμιέρα για τη νέα γενιά της Panamera

Θυμίζουμε πως η νέα γενιά της Porsche Panamera έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες. Θα διατεθεί με τέσσερις ηλεκτροκίνητες επιλογές E-Hybrid (PHEV), αλλά και έναν V6 turbo μοτέρ.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda