H Renault πουλάει το 5% των μετοχών της στην Nissan

H Renault πουλάει το 5% των μετοχών της στην Nissan

1.482 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2023)

- Νέα εποχή στην συμμαχία Nissan-Renault-Mitsubishi
-Στο 15% πρέπει να φτάσουν οι μετοχές της εκάστοτε εταιρίας για να ολοκληρωθεί η νέα συμφωνία τους
-Επενδύει 600 εκατ. ευρώ η Nissan στην Renault ως αντάλλαγμα, πάνε κατευθείαν για παραγωγή ηλεκτρικού οχήματος

Νέα εποχή στην συμμαχία Nissan-Renault-Mitsubishi

Πίσω στην Nissan πουλάει το 5% από τις μετοχές που είχε η Renault στην εταιρία ως μια πρώτη κίνηση διεκπεραίωσης της αναδιαμορφωμένης συμφωνίας-συμμαχίας που ανακοίνωσε Nissan, Renault και Mitsubishi τον περσινό Ιανουάριο. Θυμίζουμε πως η συμμαχία είχε ανακοινώσει τον σκοπό της να παρουσιάσει 35 καινούργια ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το τέλος του 2030. Η Γαλλική εταιρία πουλάει 211 εκατομμύρια από τις μετοχές της Nissan στο κόστος των 3,51 ευρώ τη μία, μια πώληση με συνολικό κόστος 765 εκατομμύρια ευρώ. Η Renault θα έχει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ κεφαλαιακή ζημιά, αλλά η εταιρία σημειώνει πως αυτό δεν θα  επηρεάσει το καθιερωμένο της εισόδημα.
 

Στο 15% πρέπει να φτάσουν οι μετοχές της εκάστοτε εταιρίας για να ολοκληρωθεί η νέα συμφωνία τους

Μέρος τη συμφωνίας  είναι η μείωση των μετοχών της Renault στην Nissan από το 43% στο 15%, ούτως ώστε και οι δύο εταιρίες να κατέχουν ένα 15% η μια απ΄ την άλλη. Παραμένει αβέβαιο ακόμα το πότε θα πουληθούν οι υπόλοιπες μετοχές, αλλά ο αναλυτής από το Bernstein είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η πώληση 28% των μετοχών της Nissan θα βελτιώσει το ταμιακό υπόλοιπο της εταιρίας κατά 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ.
 

Επενδύει 600 εκατ. ευρώ η Nissan στην Renault ως αντάλλαγμα, πάνε κατευθείαν για παραγωγή ηλεκτρικού οχήματος

Ως αντάλλαγμα για την πώληση των μετοχών της στη Nissan, η Renault θα λάβει μια επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ από την γιαπωνέζικη εταιρία. Τα λεφτά θα πάνε κατευθείαν στο τμήμα της Renault για ηλεκτρικά οχήματα, στο μοντέλο Ampere. Ο CEO της Renault, Luca de Meo, θέλει να δει το Ampere να βγαίνει στις αγορές μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου του επόμενου χρόνου.  
 

peugeot
test center