Η Sony θέλει να αλλάξει τα αυτοκίνητα μια και καλή

Η Sony θέλει να αλλάξει τα αυτοκίνητα μια και καλή

2.615 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2023)

Ούτε Honny ούτε Sonda. Το ηλεκτρικό των Sony και Honda λέγεται Afeela, και έχει 45 αισθητήρες μόνο στο εξωτερικό του. Τι κοινό έχει με τα αυτοκίνητα όπως τα ξέραμε; 4 πόρτες, 4 ρόδες. Αυτά. Γιατί;

Θέλει η Sony να «τελειώσει» την οδήγηση όπως την ξέραμε;

Δεν προέρχονται όλες οι νέες ηλεκτρικές μάρκες από το πουθενά, όπως οι Tesla και ένα σωρό άλλες κινεζικές φίρμες. Κάποιες, είναι μεν καινούργιες, έχουν όμως πίσω τους ονόματα εμπιστοσύνης, όπως η Honda και η Sony. Συγκρίνονται;
 
Γιατί άλλο είναι να ξέρεις πως το αυτοκίνητο που πρόκειται να αγοράσεις είναι προϊόν μιας μάρκας που δεν έχεις ακούσει ποτέ, και άλλο όταν μιλάμε για τη Sony, ακόμη και αν το όνομα της μάρκας ακούγεται τόσο καινούργιο όσο το Afeela.
 
Εντάξει, στα ελληνικά το Afeela (αφίλα) δεν ακούγεται πολύ εύηχο, όμως περιέχει την λέξη «feel» (αισθάνομαι στα αγγλικά), και η λογική της μάρκας είναι πως μέσα από έναν μινιμαλισμό εστιάζει στις αισθήσεις του οδηγού. Ίσως πάλι να αναφέρεται στους αισθητήρες του αυτοκίνητου, που είναι 45 μόνο στο εξωτερικό.
 
Μπορεί η νέα μάρκα να είναι προϊόν συνεργασίας Sony και Honda, όμως μην γελιόμαστε, το αμάξι είναι Sony, με την Honda να προσφέρει την εξέλιξη στο δρόμο και την παραγωγή. Και γι αυτό στο λανσάρισμα της μάρκας, μαζί με το σήμα της Afeela, εμφανίζονται ονόματα όπως της Qualcomm και της Epic Gaming. Για όσοι δεν γνωρίζετε τις μάρκες αυτές, δικαιολογείστε, αφού δεν έχουν καμία σχέση με αυτοκίνητα. Η πρώτη φτιάχνει επεξεργαστές και ολοκληρωμένα κυκλόματα για τηλέφωνα και τάμπλετ, και η δεύτερη φτιάχνει παιχνίδια για υπολογιστές και κονσόλες (όπως το PS5 της Sony), εικονικούς κόσμους. Τι σχέση έχουν αυτά με τα αυτοκίνητα; Καμία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center