3 φωτογραφίες »

Το όνομα του ψηφιακού μοντέλου είναι Fiat Coupe Tribute.

H αναβίωση του Fiat Coupe

7.784 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2020)

H «Ferrari των φτωχών» συνεχίζει να έχει πολλούς φίλους που την αναπολούν και θα ήθελαν να δουν μια νέα γενιά. Εσείς τι λέτε;


Όταν η Ιταλοί παρουσίασαν το Fiat Coupe το 1993, το μοντέλο τράβηξε τα βλέμματα πάνω του λόγω του εντυπωσιακού του σχεδιασμού και χαρακτηρίστηκε η «Ferrari των φτωχών» (δες εδώ το αφιέρωμά μας) . Λίγα χρόνια αργότερα, με το λανσάρισμα του 5κύλινδρου turbo κινητήρα με τον τρομερό ήχο, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο ένα πολύ δυνατό σύνολο που κατάφερε να στεριώσει μια για πάντα στις καρδιές των φίλων της αυτοκίνησης.

Το 2000 η Fiat αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του αλλά παρά την αρκετά καλή εμπορική του πορεία, δεν είδαμε ποτέ κάποιον διάδοχο. Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Gaspare Conticelli πάντως δεν ξεχνά το Fiat Coupe και αποφάσισε να προχωρήσει στην παρουσίαση μιας νέας πρότασης για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια νέα γενιά.

Το όνομα του ψηφιακού μοντέλου είναι Fiat Coupe Tribute αλλά παρά το ότι έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από την πρεμιέρα της πρώτης γενιάς, οι ομοιότητες μεταξύ των αυτοκινήτων είναι σαφείς. Στο μπροστινό κομμάτι, τόσο τα φωτιστικά σώματα όσο και ο προφυλακτήρας θυμίζουν έντονα την Ιταλίδα καλλονή ωστόσο, εάν υπάρχει κάτι που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο, αυτά είναι τα πίσω χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα.

Ο 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,4 λίτρων του Abarth 12 με απόδοση 166 άλογα και 249 Nm ροπής θα μπορούσε να είναι η «καρδία» ενός νέου Fiat Coupe στην βασική έκδοση ενώ κάποιος 2λιτρος κινητήρας του ιταλικού ομίλου ίσως θα μπορούσε να δώσει μεγαλύτερη ισχύ, σε περίπτωση που η μάρκα αποφάσιζε να το αναβιώσει.

Εσείς τι λέτε;
 

Mercedes
moto