To ψηφιακό σχέδιο για τη νέα Maserati Grecale.

Η νέα Maserati Grecale;

4.444 Επισκέψεις στο άρθρο (24/9/2020)

Έτσι θα μπορούσε να μοιάζει το επερχόμενο SUV της Maserati, εάν η σχεδίασή της εμπνευστεί από την μεγαλύτερων διαστάσεων Levante.


H Maserati παρουσίασε την προηγούμενη βδομάδα το νέο της supercar με την ονομασία MC20 αλλά αυτό δεν είναι το μόνο αυτοκίνητο πάνω στο οποίο εργάζονται οι μηχανικοί της φίρμας.

Η εταιρεία έχει ήδη δημοσιεύσει το πρώτο teaser της νέας Maserati Grecale, το επερχόμενο SUV της ιταλικής φίρμας που θα τοποθετηθεί κάτω από την Levante όταν γίνει διαθέσιμη στην Ευρώπη το 2022.
Aπο την πλευρά του, ο σχεδιαστικός οίκος FutureCarsNow παρουσίασε την δική του πρόταση για το πώς θα μοιάζει η νέα Grecale, εμπνεόμενος από την σχεδίαση της Levante αλλά προσφέροντας στο αυτοκίνητο μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα, ανασχεδιασμένη γρίλια και νέο προφυλακτήρα.

Η Maserati Grecale θα βασιστεί στην πλατφόρμα Giorgio που χρησιμοποιεί και η Alfa Romeo Stelvio και πιθανότατα θα εξοπλιστεί με τον ίδιο twin-turbo κινητήρα των 3,0 λίτρων με τον οποίο έκανε ντεμπούτο το MC20 supercar. Όπως και αυτό, η Grecale θα λάβει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν διαθέσιμες άλλες λεπτομέρειες για το κινητήριο σύνολό της. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως το νέο SUV θα έχει και ήπια υβριδικές εκδόσεις που θα αποτελούνται από έναν 2λιτρο κινητήρα βενζίνης, στα πρότυπα της ανανεωμένης Ghibli που έκανε ντεμπούτο πριν λίγους μήνες.

Στόχος της Maserati είναι να γίνει η Grecale το μοντέλο με την υψηλότερη τελική ταχύτητα στην κατηγορία της, να έχει την καλύτερη επιτάχυνση και να προσφέρει ταυτόχρονα τα υψηλότερα επίπεδα πρακτικότητας αλλά και πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Τέλος, το σχέδιο της Maserati περιλαμβάνει το λανσάρισμα 13 νέων αυτοκινήτων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, από τα οποία τα 7 θα παρουσιαστούν μέσα στο 2022.
 

peugeot
test center