" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στην τέταρτη γενιά, που έχει την κωδική ονομασία W205, η C-Class υιοθετεί όσο ποτέ την εμφάνιση, την αύρα, αλλά και τις τεχνολογίες της S-Class.

Η νέα Mercedes C-Class κερδίζει σχεδόν 100 κιλά σε βάρος σε σχέση με την εικονιζόμενη προηγούμενη, παρότι είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις.

Το εσωτερικό της νέας Mercedes C-Class προβάλει περισσότερο από ποτέ το δυναμισμό του αυτοκινήτου. Από την S-Class το touchpad του συστήματος πολυμέσων.

Η C-Class -στις τρεις γενιές που έχουν περάσει- είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Mercedes-Benz (εικόνα η προηγούμενη γενιά).

Η νέα Mercedes C-Class απέναντι στην προηγούμενη

Διαβάστηκε από 19047 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2014

Η νέα γενιά της Mercedes C-Class (κωδικός W205) έρχεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της προκατόχου της δανειζόμενη όχι μόνο την εμφάνιση και τα συστήματα ασφάλειας ή άνεσης, αλλά και την πολυτελή αύρα της S-Class.

 
Aπό το 1993 που παρουσιάστηκε ως αντικαταστάτρια της 190, η C-Class -στις τρεις γενιές που έχουν περάσει- είναι ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της Mercedes-Benz, το οποίο δανείζεται -ως είθισται- την κορυφαία τεχνολογία της γερμανικής εταιρείας. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτήν της τέταρτης γενιάς που έχει την κωδική ονομασία W205, η C-Class υιοθετεί όσο ποτέ την εμφάνιση, την αύρα, αλλά και τις τεχνολογίες της S-Class, της ναυαρχίδας του οίκου με έμβλημα το αστέρι. Ταυτόχρονα, και σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, φέρει νέους οικονομικότερους και αποδοτικότερους κινητήρες, είναι πιο ελαφριά σε βάρος και ελαφρώς μεγαλύτερη σε διαστάσεις. Ας την δούμε όμως πιο αναλυτικά, όπως και πού ακριβώς έχει αλλάξει-βελτιωθεί. 

Μεγαλύτερη και εντυπωσιακή
Όσον αφορά την εξωτερική της εμφάνιση, η νέα Mercedes C-Class έρχεται με σχεδίαση που παραπέμπει άμεσα σε αυτή της S-Class, τονίζοντας τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της. Το αμάξωμα υιοθετεί γραμμές χωρίς πολλές ακμές και γωνίες, ενώ εντύπωση προκαλούν τα στρογγυλεμένα φανάρια εμπρός και πίσω που έρχονται από τη S-Class. Σε κάθε περίπτωση δε λείπει και ο δυναμισμός, όπως αυτός εκφράζεται κυρίως στο μπροστινό τμήμα με το δυναμισμό του προφυλακτήρα και την τρισδιάστατη μάσκα. 
Από πλευράς διαστάσεων, η νέα C-Class έχει μεγαλώσει και έρχεται με αυξημένο μήκος στα 4.686 χλστ. (+95 χλστ.), μεγαλύτερο μεταξόνιο (2.840 χλστ., +80 χλστ.), αλλά και αντίστοιχα αυξημένο πλάτος (1.810 χλστ., +40 χλστ.). Επίσης, στο κομμάτι της αεροδυναμικής, οι άνθρωποι της Mercedes έχουν δουλέψει πολύ ώστε να προσδώσουν στο αμάξωμα έναν χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή 0,27 (0,26 στο diesel), ωφελώντας έτσι μια σειρά από τομείς όπως η κατανάλωση ή οι επιδόσεις.

 

Η πιο ερωτεύσιμη πόλη της Ελλάδας

Αποκλειστικό: Το νέο Audi TT

Citroen C3 VS Ford Fiesta VS Nissan Micra

Δοκιμή: Το κορυφαίο Peugeot 508

Η κίνηση στους δρόμους

Video: Νέο Volvo XC40 Recharge

Και premium και SUV και 1.300 κυβικά γίνεται;

Ο δρόμος προς το νέο VW Golf!

To νέο Peugeot 208 GTi;

Δοκιμή: Νέο Mazda 2

Θα αγόραζες «διπλοκάμπινο» αντί SUV;

Τα 5 φθηνότερα μικρά SUV

Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORDAdvertisement: Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »