Η τιμή του νέου Toyota Yaris Hybrid 130 στην Ελλάδα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η τιμή του νέου Toyota Yaris Hybrid 130 στην Ελλάδα

21.415 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2023)

- Από 21.270 ευρώ στην Ελλάδα.
- 130 υβριδικούς ίππους.
- Με περισσότερα συστήματα ασφαλείας.
- Αναβαθμισμένος πίνακας οργάνων και infotainment.

Από 21.270 ευρώ στην Ελλάδα

Μετά το φρεσκάρισμα που έλαβε στο τέλος του περασμένου Μάη, το Toyota Yaris απέκτησε και μία ισχυρότερη υβριδική έκδοση. Ο λόγος για το νέο Yaris Hybrid 130, η αρχική τιμή του οποίου για την ελληνική αγορά ανακοινώθηκε. Το best-seller μικρό ξεκινά την πορεία του από 21.270 ευρώ στη βασική έκδοση Active, διαθέτοντας 130 ίππους, αναβαθμισμένη καμπίνα και πληθώρα συστημάτων ασφαλείας. Επί του παρόντος δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές στις υπόλοιπες εκδόσεις, κάτι που αναμένεται να συμβεί προσεχώς.

130 υβριδικούς ίππους με το Hybrid 130

Ανεξάρτητα από την έκδοση εξοπλισμού, το νέο σύστημα Hybrid 130 διαθέτει τον γνώριμο κινητήρα 1,5 λίτρων και εξοπλίζεται με νέο κιβώτιο ταχυτήτων με μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και βελτιωμένο λογισμικό. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, η συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται στους 130 ίππους ενώ η ροπή ορίζεται στα 185 Nm. Έτσι το Hybrid 130 για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση χρειάζεται 9,2 δευτερόλεπτα, ενώ από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα 7,5 δευτερόλεπτα.

Με περισσότερα συστήματα ασφαλείας

Από κει και πέρα, η Toyota θα προσφέρει το Yaris με περισσότερα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας, μέσω της τελευταίας έκδοση της σουίτας Toyota T-Mate, που περιλαμβάνει τα πιο προηγμένα συστήματα Toyota Safety Sense. Έτσι μεταξύ άλλων το ανανεωμένο Yaris διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα πρόσκρουσης που ανιχνεύει μοτοσικλέτες, εκτός από άλλα αυτοκίνητα, πεζούς και ποδηλάτες. Το σύστημα Acceleration Suppression At Low Speed, εμποδίζει τον οδηγό να επιταχύνει ξαφνικά όταν ανιχνεύσει ένα προπορευόμενο όχημα. Υπάρχει επίσης το σύστημα διακοπής οδήγησης έκτακτης ανάγκης (Emergency Driving Stop System) που λειτουργεί όταν ενεργοποιείται το Lane Trace Assist. Για πρώτη φορά οι ενημερώσεις στο Safety Sense της Toyota μπορούν να γίνουν ασύρματα (over-the-air).

Αναβαθμισμένος πίνακας οργάνων και infotainment

Το ανανεωμένο Toyota Yaris επωφελείται από ένα νέο σύστημα infotainment, αλλά και έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ο δεύτερος έρχεται σε 7 ή 12,3 ίντσες, ενώ η πρώτη 9 ή 10,5 ίντσες. Επιπλέον υπάρχει ασύρματη λειτουργικότητα με Apple CarPlay και Android Auto.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
skoda