• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Είναι ηθικό να κόβουν άλογα από ένα μοτέρ και να το πουλάνε φθηνότερα;

Ίδιο μοτέρ, περισσότερα άλογα, άλλη τιμή

Διαβάστηκε από 35752 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/1/2019
 

Πώς γίνεται να είναι φθηνότερο ένα αυτοκίνητο που είναι ολόιδιο με ένα άλλο και διαφέρει μόνο στο πρόγραμμα που τρέχει στον εγκέφαλο του κινητήρα; Δείτε τώρα γιατί οι κατασκευαστές πουλάνε φθηνότερα ένα ολόιδιο αυτοκίνητο που απλά του περιορίζουν ηλεκτρονικά την ισχύ.

Μέχρι πριν αρκετά χρόνια, αν ήθελες να πας από τα 100 στα 125 άλογα έπρεπε να αγοράσεις αυτοκίνητο με άλλο μοτέρ. Συχνά περισσότερα κυβικά ή με τούρμπο ή τέλος πάντων με διαφορετικό μοτέρ. Και φυσικό είναι αφού το μοτέρ αυτό απέδιδε περισσότερο θα ήταν και ακριβότερο.

Όμως σήμερα τα μοτέρ είναι τόσο προηγμένα που η απόδοσή τους ρυθμίζεται από το λογισμικό που τρέχει ο εγκέφαλος διαχείρισης. Δεδομένου ότι τα μοτέρ είναι πλέον μικρά σε κυβισμό και με υψηλές αποδόσεις και αντικαθιστούν πολύ μεγαλύτερα μοτέρ, οι κατασκευαστές έχουν πετύχει μια πολύ ικανοποιητική ισορροπία. Από τη μία αν θες μικρό μοτέρ για χαμηλή κατανάλωση, φόρους, ασφάλιστρα, τότε στο προσφέρουν με απόδοση που ταιριάζει σε ένα μικρό μοτέρ και με ανάλογη τιμή.

Από την άλλη, αν θες υψηλή απόδοση που θα σου έδινε ένα μεγάλο μοτέρ, σου προσφέρουν τις επιδόσεις από λιγότερα κυβικά, με έξτρα μπόνους την χαμηλή φορολόγηση και κατανάλωση, στην ίδια όμως τιμή που θα έδινες για να αγοράσεις το μεγαλύτερο μοτέρ που θα σου έδινε τις επιδόσεις.

Προφανώς η αγορά και οι κανόνες της προσφοράς και ζήτησης καθορίζουν την τιμή του κάθε μοντέλου και της κάθε έκδοσης. Και είναι λογικό να θέλουν οι περισσότεροι πολλά άλογα από λίγα κυβικά, και έτσι τα μοτέρ αυτά στην υψηλή τους απόδοση γίνονται ακριβά, ενώ στη χαμηλή τους παραμένουν φθηνά. Όχι γιατί διαφέρουν στην ουσία, αλλά γιατί διαφέρει η ζήτηση.
 
Φυσικά οι κατασκευαστές έχουν τεράστια οφέλη από αυτή τη λογική. Μια λογική που είναι καινούργια στο αυτοκίνητο αλλά είναι κατεστημένο σε όλους τους τομείς υψηλής τεχνολογίας όπου ένα προϊόν διαβαθμίζεται όχι στη σχεδίασή του, αλλά στην απόδοσή του με βάση τη ζήτηση.

Είναι όμως σωστό αυτό; Εσείς αν πληρώνετε περισσότερα δεν περιμένετε να πάρετε και περισσότερα; Δεν είναι όμως οι υψηλότερες επιδόσεις αυτό το «περισσότερο» από μόνες τους; Πρέπει να μεταφράζονται και σε «μέταλλα και κυβισμό»; Και τελικά οι ώρες εξέλιξης του λογισμικού δεν είναι αρκετές για να προσθέσουν αξία αλλά και κόστος; Τι λέτε εσείς; 

Κάντου το καλύτερο πλύσιμο με 5 κινήσεις!

Πρώτη Δοκιμή: Νέο Citroen C5 Aircross

Mercedes C-Class Vs ΒMW Σειρά 3

Αποκλειστικό: Νέο Renault Captur

Η κίνηση στους δρόμους

Δίνεις δόση ή ντούκου;

Γκάζια και γοητεία χωρίς βενζίνη! Σε χαλάει;

Πως να καθυστερήσεις ή και να σταματήσεις τους κλέφτες;

Diesel και LPG! Κουμπώνει;

Πολέμησε τους εχθρούς του χρώματος!

Κολλάει το σασμάν;

Αμορτισέρ: check ή αντικατάσταση;

Το αντί-S2000 της Hyundai

Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

FORD: Δείτε το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα MyFiesta

RENAULT: CAPTUR & CLIO στην πιο δελεαστική τιμή, με όφελος έως 2.000€!

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο, 100€/μήνα

PEUGEOT: Ανανεωμένο 208 από 13.200€

SKODA: Skoda Fabia από 11.280€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »