6 φωτογραφίες »

H Honda λέει πως το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι κατά 99% αντιπροσωπευτικό του αυτοκινήτου παραγωγής.

Ιδού το νέο Honda Civic Prototype (+vid)

13.427 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2020)

Το νέο Honda Civic Prototype αποκάλυψε με κάθε επισημότητα η ιαπωνική μάρκα δείχνοντας στο κοινό το σχεδιασμό που θα έχει η 11η γενιά του δημοφιλούς μοντέλου που πλησιάζει μισό αιώνα ζωής.


Κάνοντας το ντεμπούτο του για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1972, το Honda Civic Prototype  έρχεται σήμερα για να μας δείξει πως ο σχεδιασμός της 11ης γενιάς του έχει δεχτεί μετριοπαθείς αλλαγές σε σχέση με το τωρινό μοντέλο. Μπορεί να μη μιλάμε για το τελικό μοντέλο παραγωγής, όμως η Honda λέει πως το αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι κατά 99% αντιπροσωπευτικό του αυτοκινήτου παραγωγής που θα δούμε περίπου στις αρχές του επόμενου έτους.
 
Το νέας γενιάς Civic διατηρεί την πλατφόρμα του τρέχοντος μοντέλου, κερδίζει όμως νέο στυλ μέσα και έξω, προηγμένη τεχνολογία, περισσότερα συστήματα ασφαλείας και νέες βαφές για το εξωτερικό. Στο εμπρόσθιο μέρος βλέπουμε τη μάσκα να είναι πιο έντονη, ενώ το ίδιο ισχύει για τα λεπτά φωτιστικά σώματα και τα LED φώτα ημέρας που φιλοξενεί. Το υπόλοιπο σώμα, εν τω μεταξύ, διατηρεί τις ίδιες σπορ αναλογίες και τη χαμηλή απόσταση από το έδαφος του μοντέλου της 10ης γενιάς, με τους ιάπωνες να σημειώνουν πως το μέγεθος είναι σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό του τρέχοντος μοντέλου. Το πίσω μέρος είναι σχεδιασμένο πιο τολμηρά, ενώ άγνωστο παραμένει αν τα σκούρα φανάρια που βλέπουμε θα υπάρχουν και στο μοντέλο παραγωγής. Από και κει πέρα να σημειώσουμε πως το αυτοκίνητο της φωτογραφίας είναι βαμμένο στο χρώμα Solar Flare Pearl και φοράει τροχούς 19 ιντσών στοιχεία που θα βρίσκονται στις επιλογές.
 
Το Honda Civic θα διατίθεται σε δύο στυλ αμαξώματος, sedan και hatchback, ενώ φυσικά μέρος των εκδόσεων θα είναι το Si και το ισχυρό Type R.
 
Το εσωτερικό παρουσιάζεται με περισσότερες αλλαγές, καθότι οι σχεδιαστές προσπάθησαν να μιμηθούν την απλή διάταξη του ηλεκτρικού Honda e. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι αεραγωγοί στη μέση του ταμπλό που έχουν τα σήμα κηρήθρας. Η κεντρική οθόνη αφής στο εσωτερικό του Honda Civic αυξάνεται στις 9 ίντσες, ενώ διαθέσιμος θα είναι και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων. Τέλος όσον αφορά την ασφάλεια η Honda δεν έδωσε λεπτομέρειες, είπε όμως ότι τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού θα είναι πολλά.     
 

Σχολιάστε
Διαβάστε περισσότερα για το HONDA CIVIC