Χάρη στη μαεστρία, την τεχνογνωσία και το μεράκι των ανθρώπων της Ismailos Classics και δη του passionista Αντώνη Ισμαήλου, το ένδοξο παρελθόν μπορεί να αναστηθεί

Ο passionista Αντώνης Ισμαήλος και ο Πάνος Ισμαήλος (δεξιά) είναι οι «ψυχές» της Ismailos Classics.

Ιsmailos Classics: Η αυλή των θαυμάτων

10.500 Επισκέψεις στο άρθρο

Μέσα στις υπερσύγχρονες και απαστράπτουσες εγκαταστάσεις της Α. Ισμαήλος ΑΕ στο Κορωπί λειτουργεί και μια καλλιτεχνική «γιάφκα», όπου με θαυμαστό τρόπο θρυλικά αυτοκίνητα ανακατασκευάζονται με σκοπό να κυκλοφορούν και να αναστατώνουν. Όπως άλλοτε…

Χώρος μαγικός. Χώρος ιερός για τον πραγματικό λάτρη του αυτοκινήτου. Και όχι δεν είναι υπερβολή, αλλά η πραγματικότητα, που σου σηκώνει κάγκελο κάθε τρίχα μόλις αντικρίζεις καλογυαλισμένα τετράτροχα κοσμήματα να είναι εκεί μπροστά σου έτοιμα να κάψουν βενζίνη για να θρέψουν νοσταλγικά οδηγικά όνειρα. Πριν κάποιους μήνες ίσως ήταν ακίνητα, σκουριασμένα και παραμελημένα. 

Όμως χάρη στη μαεστρία, την τεχνογνωσία και το μεράκι των ανθρώπων της Ismailos Classics και δη του passionista Αντώνη Ισμαήλου το ένδοξο παρελθόν μπορεί να αναστηθεί. Στο όλο project μαζί και ο Πάνος Ισμαήλος, σε ένα δίδυμο που λειτουργεί με αλέγκρα ενέργεια και όραμα, που δεν βολεύεται στις δάφνες της δεδομένης και άκρως επιτυχημένης συνεργασίας με τη Mercedes και της παρουσίας στο χώρο του αυτοκινήτου για 30 και πλέον χρόνια.

Η «γιάφκα»
Η Ismailos Classics συστεγάζεται με την Α. Ισμαήλος ΑΕ στις εγκαταστάσεις του Κορωπίου σε έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο χώρο, που κυριολεκτικά θυμίζει χειρουργείο ή μάλλον εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης. Εδώ και 3 χρόνια η Ismailos Classics έχει ανακατασκευάσει πλήρως 20 αυτοκίνητα κυριολεκτικά από το μηδέν! Με κάθε project να το επιβλέπει προσωπικά ο ίδιος ο Αντώνης Ισμαήλος το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι τέλειο. Σαν αυτή την κρεμ Mercedes 230 SL Pagode του 1966, που βλέπω μπροστά μου. Η θέα της και μόνο με κάνει να γυρίζω πίσω στο χρόνο και να νιώθω πως βρίσκομαι στην άκρη της γραμμής παραγωγής της! 

«Πέρσι στην έκθεση που κάνατε στον Πειραιά είχατε την καρότσα μιας «παγόδας» στη «σούβλα» (βάση όπου το πλαίσιο είναι στερεωμένο σε έναν άξονα με δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών), σε τι φάση είναι;» ρώτησα τον Πάνο Ισμαήλο για να πάρω ως απάντηση το νεύμα του προς το κομψοτέχνημα που είχα μπροστά μου. «Respect» ήταν η μόνη λέξη που κατάφερα να ψελλίσω…

Δίπλα της μια κόκκινη «παγόδα», που κάποτε ανήκε σε μεγάλο Σερραίο Έλληνα πολιτικό και πλέον η Ismailos Classics ανακατασκευάζει προς ίδια χρήση. Παραδίπλα ένα αστραφτερό αγωνιστικό Mini Cooper, ένα κουφάρι Mini Moke που και αυτό θα γίνει σαν καινούργιο. Οι μετρημένοι στα δάκτυλα μηχανικοί δεν επιλέχθηκαν τυχαία. Έχουν και αυτοί ιδιαίτερη γνώση και μεράκι, που μαζί με αυτό του Αντώνη Ισμαήλου δίνει μια ιδιαίτερη υπεραξία σε κάθε project. Από εκεί και πέρα, τομείς όπως το φανοποιείο, το βαφείο, αλλά και οι εσωτερικές επενδύσεις με δέρμα και ύφασμα γίνονται με την αρωγή των υπόλοιπων τμημάτων και συνεργατών της Α.Ισμαήλος Α.Ε. σε Ελλάδα και εξωτερικό. Και όλα αυτά δεν αφορούν μόνο κλασικά μοντέλα της Mercedes, αλλά κάθε μάρκας. Η Lancia Delta Integralle, που είχα δει πριν μερικούς μήνες είχε ήδη παραδοθεί σαν καινούργια στον ιδιοκτήτη της. Το ίδιο και ένα Citroen 2CV, μια Mercedes 190E 2.5-16 EVO2, ένα Lotus 7 και τόσα άλλα ακόμα.

Σε μηνιαία βάση φροντίζονται πάνω από 100 ιστορικά αυτοκίνητα πελατών της Mercedes-Benz, αλλά και άλλων εταιριών. Σε αυτά έχουν γίνει εργασίες και επεμβάσεις στα σημεία που ήταν αναγκαίες, ώστε να είναι σήμερα 100% λειτουργικά. Από εκεί και πέρα, μικρής έκτασης επισκευές γίνονται σε αρκετά αμάξια κάθε μάρκας. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ELASTIKA 2024
moto