Η θέα και μόνο της άψογα ανακατασκευασμένης Mercedes 230 SL Pagode του 1966 με κάνει να γυρίζω πίσω στο χρόνο και να νιώθω πως βρίσκομαι στην άκρη της γραμμής παραγωγής της

Πως μια Mercedes 230 SL Pagode του 1966 από άνθρακας μετατράπηκε σε… θησαυρό

Ismailos Classics Tour 2018: To καλύτερο ή τίποτα

10.545 Επισκέψεις στο άρθρο

Η συγκεκριμένη  φράση του Gottlieb Daimler, ιδρυτή της Mercedes, χαρακτηρίζει όλη τη φιλοσοφία του «αστεριού», αλλά ταιριάζει απόλυτα και στη φιλοσοφία της Ismailos Classics, η οποία ως επιστέγασμα της κουλτούρας και του πάθους για το κλασικό όχημα εδώ και τρία χρόνια διοργανώνει το Ismailos Classics Tour.  Έτσι και φέτος, το διήμερο 4-5 Μαίου, 50 μοναδικά κλασικά αυτοκίνητα συμμετείχαν σε ένα μοναδικό Tour, το οποίο κοντράρει στα ίσια ακόμη και τα καλύτερα του εξωτερικού και που κάθε χρόνο ανεβάζει το πήχη όλο και ψηλότερα. Τα 50 vintage αυτοκίνητα, με τα περισσότερα να έχουν ανακατασκευαστεί ή να έχουν να έχουν δεχθεί περιποίηση από την Ismailos Classics, συναντήθηκαν στην γραφική Νεμέα, ενώ στην πορεία προς τα εκεί τα μάτια του κόσμου έπεφταν στις καλογυαλισμένες Mercedes χθες, στις κίτρινες Ferrari 308 και Lancia Delta Integrale, στη λευξή Lotus Esprit Turbo, στο Lotus Seven,  στην Porsche 911, στην Jaguar E-Type αλλά και στα ολοκαίνουργια θαρρείς Mini, Mini Mike, Citroën 2CV και άλλα. Το πρώτο σκέλος περιελάμβανε πέρασμα από απίθανα τοπία (Ψάρι-Λίμνη Στυμφαλίας-Κεφαλάρι-Μάννα) με κατάληξη στα μαγευτικά Τρίκαλα Κορινθίας. Στο ξενοδοχείο υπήρξε και ειδική έκθεση της εταρείας ρολογιών IWC, υποστηρικτή της εκδήλωσης, όπου παρουσιάστηκε συλλογή πανέμορφων ρολογιών εμπνευσμένη από την αυτοκίνηση και το motorsport.

Την επόμενη μέρα ξεκίνησε το δεύτερο και μεγαλύτερο σκέλος (140 χλμ.), αφού μετά από το πέρασμα των αυτοκινήτων από χωριά όπως  Κρυονέρι-Γονούσα-Τιτάνη-Καστράκι-Νεμέα-Αγιονόρι-Λίμνες, ο στόχος ήταν ο τερματισμός στο Σοφικό Κορινθίας. Σε κάθε περίπτωση η ανθισμένη ανοιξιάτικη φύση σε συνδυασμό με τα πανέμορφα τετρατροχα κοσμήματα συνέθεταν ένα ονειρικό σκηνικό. Τα τοπία ήταν για άλλη μια φορά μαγευτικά, το ίδιο και τα αυτοκίνητα αλλά, κυρίως, οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην εκδήλωση.  Η Alpha Bank ήταν ο μεγάλος χορηγός φέτος, με διακριτική παρουσία του λογοτύπου της στα αυτοκίνητα ενός ξεχωριστού event, η αξία και η ποιότητα του οποίου ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι δίνουν πλέον ραντεβού για το επόμενο Ismailos Classics Tour, ωστόσο το όριο των 50 πληρωμάτων κάνει την διαδικασία επιλογής ιδιαίτερη.  Βλέπετε, η υπεραξία της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι μεγάλη και μεγαλώνει πολύ σε κάθε νέα εκτέλεση!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ford
SEAT