• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η Kia και η Skoda έχουν νέα μοντέλα και ανταγωνίζονται, σε όλες τις κατηγορίες. Η πρώτη με 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και ισχυρότερους κινητήρες, η δεύτερη με 2 χρόνια εγγύηση, στην προσπάθεια να κρατήσει χαμηλότερα τις αρχικές τιμές της.

Kia με 7 χρόνια εγγύηση ή Skoda με δύο;

8.286 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/4/2019

Κia και Skoda λειτουργούν με τελείως διαφορετική στρατηγική. Η πρώτη ποντάρει πολλά στην 7ετή εγγύηση που προσφέρει, την ίδια ώρα που η Skoda δίνει μόνο δύο χρόνια, προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλά τις τιμές της. Τελικά τι είναι αυτό που μετράει περισσότερο;

Η Kia και η Skoda μετά από διάφορες «περιπέτειες» που πέρασαν, σχετικά με την αντιπροσώπευσή τους στη χώρα μας, επανήλθαν ξανά στο προσκήνιο με σκοπό να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των πωλήσεων.

Αυτή τη στιγμή και οι δύο πουλάνε τα ίδια περίπου αυτοκίνητα  και μάλιστα «παίζουν» στις ίδιες κατηγορίες και έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Στα πιο εμπορικά μικρά μοντέλα το Kia Rio έχει απέναντι την Fabia, με τη γκάμα των δύο μοντέλων να απαρτίζεται από παρόμοια σύνολα. Το Rio έρχεται sε απόδοση 84, 100 και 120 ίππων λίγο πάνω από τη Fabia που έχει 75, 95 και 110 ίππους.

Στα δημοφιλή SUV αυτή τη στιγμή η πρόταση της Kia είναι το Sportage, με τη Skoda να αντιπαρατάσσει το Karoq, με το Sportage να είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις και να έχει περισσότερα άλογα. Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα το Sportage προσφέρεται με 132 ή 177 ίππους, ενώ αντίστοιχα το Karoq με 116 ή 150 ίππους.

Μέσα στη χρονιά βεβαίως η Skoda θα λανσάρει και το μικρό της crossover το Kamiq, όπως και το μικρομεσαίο Scala, τα οποία θα τοποθετηθούν απέναντι στο Stonic και το νέο Ceed. Όπως καταλαβαίνεται η μεταξύ τους μάχη θα φουντώσει για τα καλά.

Η Kia στην προσπάθειά της λοιπόν, να αυξήσει τα μερίδιά της προσφέρει σε όλα της τα μοντέλα 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, με τη δυνατότητα μεταβίβασης στο επόμενο κάτοχο, εφόσον το αυτοκίνητο αλλάξει ιδιοκτήτη. Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει πως η ελληνική αντιπροσωπεία της Kia εμπιστεύεται απόλυτα τα μοντέλα της και δε φοβάται πως θα βγάλουν ζημιές.

Αντίθετη είναι η πολιτική της  Skoda που προσφέρει 2 μόνο χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, κρατώντας έτσι όσο πιο χαμηλά μπορεί την αρχική τιμή των μοντέλων της. Παράλληλα δίνει στον αγοραστή την επιλογή να επεκτείνει για άλλα δύο χρόνια της εργοστασιακή του εγγύηση, φυσικά έναντι πληρωμής και μόνο κατά την αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου. Εδώ πρέπει να ελέγξει κανείς και τα μικρά γράμματα για να δει τι καλύπτεται και τι όχι στην επέκταση αυτή της εγγύησης, που συνήθως δεν καλύπτει όσα η εργοστασιακή εγγύηση. Δεν προβλέπεται επίσης εγγύηση πέραν των 4 ετών.

Το ζητούμενο είναι λοιπόν τι θα προτιμούσατε σαν αγοραστές. 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση ή 2 και καλύτερη τιμή;

Και σαν πελάτης θέλετε όταν ακούτε μια τιμή σε μια διαφήμιση να έχει τα πάντα μέσα και να είναι και αυτή που θα σας ζητήσουν σε μια έκθεση ή σας έρχεται πιο «μαλακά» να ακούσετε πρώτα ένα χαμηλό ποσό και στη συνέχεια να δείτε στην έκθεση πόσο κοστίζει το να επεκτείνετε την εγγύηση ή να προσθέσετε εξοπλισμό στο αυτοκίνητο σας;

 
Σχολιάστε την είδηση 6 σχόλια