• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Είστε έτοιμοι για ένα μοντέλο με την κίνηση όπου την θες ανά πάσα στιγμή;

Κίνηση όπου την θες ανά πάσα στιγμή;

Διαβάστηκε από 2369 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/12/2018
 

Για φαντάσου ένα αυτοκίνητο που μπορείς να διαλέξεις πότε είναι προσθιοκίνητο, πισωκίνητο ή 4x4;

Το τέλος της αιώνιας μάχης. Το τέλος της επιλογής. Το τέλος μιας εποχής. Όταν το τρί-λημμα μεταξύ κίνησης εμπρός, πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς παίρνει την οριστική του απάντηση, πως σας φαίνεται; Είστε έτοιμοι για ένα μοντέλο με την κίνηση όπου την θες ανά πάσα στιγμή;

Η επιλογή ανάμεσα σε πισωκίνητο, τετρακίνητο και προσθιοκίνητο είχε να κάνει πάντοτε με τρία απλά στοιχεία: κόστος χρήσης, οδηγική εμπειρία, οδική συμπεριφορά. Η κίνηση εμπρός είναι πάντοτε αυτή με τη χαμηλότερη κατανάλωση, αφού δεν υπάρχουν περιττά μηχανικά μέρη που κινούνται. Η κίνηση πίσω προσφέρει την πιο έντονη δραματική εμπειρία, δεν είναι όμως για όλους ή για κάθε στιγμή. Και η τετρακίνηση, τέλος έχει την πιο ασφαλή οδική συμπεριφορά.

Η τεχνολογία είναι ήδη εδώ, αν και είναι προφανές πως με την ηλεκτροκίνηση, τέτοιου είδους «λεπτομέρειες» δεν θα είναι πρόβλημα, καθότι δεν υπάρχει πλέον μηχανική μετάδοση, αλλά ηλεκτρική ανά άξονα ή ανά τροχό. Δε μιλάμε όμως για ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά για αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους.

Αυτοκίνητα όπως τα SUV της Lexus. Με μία λέξη θα λέγαμε πως πρόκειται για υβριδικά μοντέλα, όμως υπάρχουν πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Όπως το γεγονός ότι ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στον πίσω άξονα. Που σημαίνει πως το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον βενζινοκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς. Ή μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με αυτόν τον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Ουσιαστικά όταν κινείται μόνο ηλεκτρικά, είναι πισωκίνητο. Και φυσικά συνδυάζοντας τα δύο μοτέρ, το αυτοκίνητο έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Η Lexus χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή από το 2005. Δεν είναι καινούργια. Αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι άλλοι κατασκευαστές, με λιγότερη έμφαση στα SUV και περισσότερο στην οδηγική εμπειρία, έχουν την ίδια τεχνολογία και ετοιμάζονται να την κάνουν «παιχνίδι» στα χέρια των οδηγών. Δεν είναι για όλους, καθότι οι περισσότεροι οδηγοί λίγο ασχολούνται με τέτοιες «λεπτομέρειες». Είναι όμως ένα χαρακτηριστικό, μια δυνατότητα  που κάποια μοντέλα θα δώσουν στους οδηγούς, ξεχωρίζοντας έτσι από τον ανταγωνισμό.

Για τον όμιλο Toyota, η Subaru, για παράδειγμα, θα είχε κάτι να πει έναντι των άλλων κατασκευαστών, κάνοντας τον άξονα μετάδοσης επιλογή του οδηγού από την καμπίνα, όπως περίπου τώρα διαλέγει πρόγραμμα ECO ή Sport στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Είναι όμως αυτό κάτι που θα σας κέντριζε το ενδιαφέρον; Σε ένα σπορ μοντέλο; Πως θα «παίζατε» με μία τέτοια ρύθμιση και τελικά τι δυνατότητες βρίσκετε εσείς σε αυτή την τεχνολογία; Τι λέτε;

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια

Τι νέο φέρνουν τα 3 νέα μικρά SUV που έρχονται;

Fiesta ST-Line VS Ibiza FR VS Swift Sport

Δοκιμή: Νέα Toyota Corolla Hybrid

Γεμίσαμε premium και ξεμείναμε από φθηνά αμάξια;

Η κίνηση στους δρόμους

Υβριδικό το επόμενο Civic Type R;

Νέο Kia Ceed Vs Volkswagen Golf

Δοκιμή: Υβριδικό Hyundai Tucson

Που πάνε η X1 και ο νέος «`Ασσος» χωρίς βενζινοκινητήρες;

Ράλι Σαρδηνίας: Ανέλπιστη νίκη ο Σόρντο

Διάλεξε Χαλκιδική: Βουτιές και διασκέδαση

Ομορφιές και ατελείωτες δραστηριότητες!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

CITROEN: Reverse Sales με προνομιακή χρηματοδότηση και 5ετή εγγύηση

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

PEUGEOT: 208 & SUV 2008 Signature με το μεγαλύτερο όφελος!

MERCEDES: Mercedes me Adapter: Upgrade your Mercedes

DACIA: Duster. Πιο δυνατό από ποτέ! Με νέο κινητήρα βενζίνης 1.3 με 130 & 150hp. Από 15.980€

περισσότερα »