Κινητό αντί για κλειδί: Ποιος θα ήθελε κάτι τέτοιο;

6.312 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2020)

Πόσα γκάτζετ μπορούν να προστεθούν σε ένα αυτοκίνητο; Και πόσες λειτουργίες του μπορούν να μεταφερθούν σε μία εφαρμογή κινητού τηλεφώνου; Ακούγεται πολύ προηγμένο, και κάποιοι σίγουρα ενδιαφέρονται. Εσείς;


Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη, πριν την ηλεκτροκίνηση, το αυτοκίνητο μέσα στα περασμένα 10 χρόνια μεταμορφώθηκε σε έναν άλλο τομέα. Ψηφιοποιήθηκε. Αν κάποτε μία ντίζα μετρούσε τις στροφές του κινητήρα, και μία άλλη μετρούσε την ταχύτητα στον τροχό, σήμερα τα συστήματα αυτά γίνονται ηλεκτρονικά, και οι πληροφορίες μεταφέρονται με ψηφιακό τρόπο. Ένας υπολογιστής συγκεντρώνει τα δεδομένα, και μετά τα χρησιμοποιεί για πληροφόρηση στο καντράν, ή και για άλλες λειτουργίες.
 
Για παράδειγμα η θέση του γκαζιού, η ταχύτητα βύθισής του, η σχέση στο κιβώτιο, η κλίση του αυτοκινήτου και η γωνία του τιμονιού, μαζί με τις στροφές του κινητήρα, τους αισθητήρες πρόσφυσης των τροχών και την ταχύτητα του αυτοκινήτου, χρησιμοποιούνται  από το σύστημα ευστάθειας (ESP).  Βάλε τώρα σε αυτά και όλα τα ηλεκτρονικά της καμπίνας, τον κλιματισμό, την ψυχαγωγία, και ξαφνικά με μία εφαρμογή σε κινητό μπορείς να αποκτήσεις πλήρη έλεγχο. Για όλα, από παντού.
 
Και έτσι το να έχεις κλειδί, όταν μπορείς να έχεις εφαρμογή στο κινητό, είναι το επόμενο βήμα. Για πολλούς αυτό είναι πολύ βολικό. Το κινητό το έχεις πάντα μαζί σου, ενώ το κλειδί του κουβαλάς μόνο για το αυτοκίνητο. Με μια εφαρμογή σε περισσότερα από ένα κινητά, μπορεί να έχουν «κλειδί» περισσότεροι από έναν οδηγοί. Και εκτός από το κλειδί, μπορείς να κάνεις και ένα σωρό άλλα πράγματα.
 
Όμως, αλήθεια, ποιός νοιάζεται; Εντάξει, σίγουρα θα μας βολέψει σε βάθος χρόνου, θα βρούμε ένα άλλο σωρό τρόπους να βάζουμε τον κλιματισμό από νωρίς, να ανοίγουμε παράθυρα, και να παίζει η μουσική πριν μπούμε και να έχουμε τον πλοηγό έτοιμο για εκεί που πάμε. Και σε λίγο καιρό θα αναρωτιόμαστε πως ζούσαμε τόσα χρόνια χωρίς εφαρμογή. Όμως το κλειδί, ποιόν τον πείραξε;
 
Το κλειδί δεν είναι μόνο ο τρόπος που βάζεις το αμάξι μπροστά, είναι και ένα μέρος του αυτοκινήτου σου που κουβαλάς μαζί σου. Μια υπενθύμιση του αυτοκινήτου σου και ότι αυτό σημαίνει για σένα. Για κάποιους οδηγούς, η απώλεια του κλειδιού, παρά το «γκάτζετ» του να ανοίγεις με το κινητό, θα είναι μεγάλη. Και κυρίως γιατί όλο αυτό το «γκάτζετ» δεν τους ενδιαφέρει.
 
Ενδιαφέρει πιθανότατα του νέους, που οι κατασκευαστές θέλουν να προσελκύσουν στο αυτοκίνητο που φαίνεται ότι χάνει την θέση που κάποτε είχε στις προτιμήσεις των νέων.
 
Όμως εσείς, πόσο ενδιαφέρεστε να αντικαταστήσετε το κλειδί με μία εφαρμογή στο τηλέφωνο; Είναι κάτι που θα πληρώνατε ως έξτρα; Ή και μόνο η ιδέα σας φέρνει ίλιγγο; Τι λέτε

SPRING SEAT
NISSAN