«Ληστής» o Lewis Ηamilton

5.054 Επισκέψεις στο άρθρο (4/8/2019)

Επεισόδιο τoυ «La Casa de Papel» θύμισε ο αγώνας στην Ουγγαρία με την Μercedes να αναλαμβάνει τον ρόλο του Εl Profesor και τον Lewis Hamilton μεγάλο πρωταγωνιστή. Μέσα από τα χέρια του Verstappen και της Red Bull «γλίστρησε» η νίκη. Διαβάστε τι έγινε.

O Bασιλιάς στον θρόνο του! Ο Lewis Hamilton και η Μercedes άκουσαν πολλά μετά το τέλος του GP της Γερμανίας αλλά στην Ουγγαρία έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις στους σφετεριστές.

Με τον Verstappen να ξεκινά για πρώτη φορά από την πρώτη θέση έχοντας πίσω του τις δύο Mercedes και τις δύο Ferrari, η πρώτη στροφή αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Ολλανδός κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία, ωστόσο ο δεύτερος, μέχρι εκείνη την ώρα, Bottas όχι μόνο είδε τον Ηamilton να τον προσπερνάει από την εξωτερική στις επόμενες στροφές αλλά βρέθηκε και με πληγωμένο μονοθέσιο στην εμπρός αεροτομή με συνέπεια να μπει pit stop και να κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις. Ο Hamilton, πλέον, ήταν ο μόνος που μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Verstappen αφού φάνηκε ξεκάθαρα πως η πίστα της Ουγγαρίας δεν ταιριάζει στα μονοθέσια της Ferrari.

H μάχη για την νίκη ωστόσο είχε μόλις ανάψει. Πρώτος μπήκε για το προγραμματισμένο του pit-stop o Ολλανδός, όμως ο Hamilton δεν κατάφερε να δημιορυργήσει μια διαφορά που θα του επέτρεπε να βρεθεί μπροστά από το wonderkid της Red Bull. Η Mercedes αποφάσισε έτσι να καθυστερήσει το pit-stop του Βρετανού για να τον βγάλει με καλύτερα ελαστικά στο δεύτερο μέρος του αγώνα. Όντως, η στρατηγική πέτυχε αρχικά, αφού ο Lewis κατάφερε να εκμηδενίσει την διαφορά μεταξύ του ίδιου και του πρωτοπόρου, ωστόσο ο Verstappen κατάφερε να μείνει μπροστά αφενός παίζοντας πολύ καλή άμυνα και αφετέρου εκμεταλλευτόμενος πως στην μεγάλη ευθεία της εκκίνησης είχε πάντα DRS από τα πιο αργά μονοθέσια στα οποία έδινε γύρο.

Και ενώ φαινόταν πως η ένταση μεταξύ των δύο μονομάχων είχε μειωθεί, η Μercedes έβαλε ξαφνικά τον Hamilton για pit-stop 20 γύρους πριν το τέλος βάζοντας του τα medium ελαστικά. Ο στόχος ήταν ένας: O παγκόσμιος πρωταθλητής έπρεπε, σε όσους γύρους απέμεναν, να εξαλείψει την διαφορά 20 δευτερολέπτων σε σχέση με τον Ολλανδό και έπειτα να τον προσπεράσει για να πάρει την νίκη. Έτσι και έγινε, ο Ηamilton παραδίδοντας σεμινάριο οδήγησης για 20 γύρους κατάφερε να περάσει τον Verstappen λίγους γύρους πριν το τέλος ολοκληρώνοντας ένα μοναδικό κατόρθωμα.

To βαθρό συμπλήρωσε ο Vettel που για ένα ακόμη GP απέφυγε τα λάθη και επικράτησε του Leclerc που τον ακολούθησε στην 4η θέση. Φανταστικός ήταν ο Sainz που έδωσε μια ακόμη φορά αρκετούς πόντους στην McLaren ενώ πίσω του στην 6η θέση βρέθηκε ο απογοητευτικός Gasly με Red Bull που φαίνεται πως θα συνεχίσει να ακούει το όνομα του σε σενάρια αντικατάστασης. Ο γερόλυκος Raikkonen βρήκε πάλι τον τρόπο να βαθμολογηθεί στην 7η θέση ενώ την δεκάδα έκλεισαν ο Βοttas, o Norris με την δεύτερη McLaren και ο πολύ καλός Albon με Τοro Rosso. Κακό αγώνα είχαν για μια ακόμη φορά η Haas, η Renault και η Racing Point.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην πάντα εντυπωσιακή πίστα του Spa στο Βέλγιο στις 30 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου.

Aυτή είναι η τελική κατάταξη: 

POS DRIVER TEAM CAR GAP
1 Lewis Hamilton Mercedes-AMG Petronas Motorsport Mercedes 1h35m03.796s
2 Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing Red Bull/Honda 17.796s
3 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari Ferrari 1m01.433s
4 Charles Leclerc Scuderia Ferrari Ferrari 1m05.250s
5 Carlos Sainz Jr. McLaren F1 Team McLaren/Renault 1 Lap
6 Pierre Gasly Aston Martin Red Bull Racing Red Bull/Honda 1 Lap
7 Kimi Raikkonen Alfa Romeo Racing Alfa Romeo/Ferrari 1 Lap
8 Valtteri Bottas Mercedes-AMG Petronas Motorsport Mercedes 1 Lap
9 Lando Norris McLaren F1 Team McLaren/Renault 1 Lap
10 Alexander Albon Red Bull Toro Rosso Honda Toro Rosso/Honda 1 Lap
11 Sergio Perez SportPesa Racing Point F1 Team Racing Point/Mercedes 1 Lap
12 Nico Hulkenberg Renault F1 Team Renault 1 Lap
13 Kevin Magnussen Rich Energy Haas F1 Team Haas/Ferrari 1 Lap
14 Daniel Ricciardo Renault F1 Team Renault 1 Lap
15 Daniil Kvyat Red Bull Toro Rosso Honda Toro Rosso/Honda 2 Laps
16 George Russell ROKiT Williams Racing Williams/Mercedes 2 Laps
17 Lance Stroll SportPesa Racing Point F1 Team Racing Point/Mercedes 2 Laps
18 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Racing Alfa Romeo/Ferrari 2 Laps
19 Robert Kubica ROKiT Williams Racing Williams/Mercedes 3 Laps
- Romain Grosjean Rich Energy Haas F1 Team Haas/Ferrari Retirement
 

Toyota
peugeot