Η αποκάλυψη του νέου QX60 θα συμβεί σύντομα.

Με hi-tech τετρακίνηση το Infiniti QX60 (+vid)

1.544 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2021)

Η Infiniti συνεχίζει τις αποκαλύψεις για το επερχόμενο QX60, μέσω των teaser και σήμερα σειρά πήρε το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης που θα εξοπλίζει το νέο ιαπωνικό SUV.

Όπως είναι γνωστό το νέο Infiniti QX60 θα κάνει το ντεμπούτο του και θα κυκλοφορήσει στις αγορές εντός του 2021. Μάλιστα μεταξύ των στοιχείων που θα το χαρακτηρίζουν θα είναι και ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης που σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Infiniti στέλνει ισχύ στους πίσω τροχούς «σχεδόν αμέσως» όταν είναι απαραίτητη η επιπλέον πρόσφυση. Μάλιστα υπογραμμίζει πως έως και το 50% της ισχύος μπορεί να φτάσει στους πίσω τροχούς. Αυτό συμβαίνει χάρη σε αισθητήρες που παρακολουθούν πότε απαιτείται περισσότερη πρόσφυση και η μάρκα ισχυρίζεται πως το όλο σύστημα είναι τόσο εξελιγμένο για να κατευθύνει την ισχύ στο σωστό σημείο πριν ακόμη αρχίσουν να γλιστρούν οι τροχοί.
 
Παράλληλα το QX60 διαθέτει επίσης το σύστημα Active Brake Limited Slip που μετακινεί την ισχύ από τη μία πλευρά στην άλλη. Η Infiniti λέει ότι η τεχνολογία είναι χρήσιμη σε καταστάσεις όπου μόνο δύο τροχοί έχουν πρόσφυση κατευθύνοντας έτσι την ισχύ σε αυτούς.
 
Από κει και πέρα να θυμίσουμε πως το νέο QX60 θα φέρει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο QX60 Monograph, ενώ στο εσωτερικό το νέας σχεδίασης ταμπλό θα φιλοξενεί μία μεγάλη οθόνης αφής σε στυλ tablet που θα ενσωματώνει το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Κάτω από το καπό θα χρησιμοποιεί τον ίδιο V6 3,5 λίτρων κινητήρα του εξερχόμενου μοντέλου, ενώ η ισχύς του θα κυμαίνεται στους 300 ίππους και πιθανότατα στα 366 Nm ροπής. Το μοτέρ θα συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων.
 
Αναφορικά με την αποκάλυψη του νέου QX60 η Infiniti το μόνο που έχει πει είναι πως θα συμβεί σύντομα.
 

ford
test center