2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια αποτελούν πρόταση της Autoexpress και όχι επίσημο προϊόν την Fiat.

Με στοιχεία του Centoventi το νέο Fiat Panda

6.008 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2020)

Η Fiat θα συνεχίσει να επενδύει στα μίνι μοντέλα και τα επόμενα χρόνια εκεί όπου αναμένεται να δούμε και τη νέα γενιά του Panda.


Μάλιστα οι πρώτες εικόνες από ανεξάρτητο σχεδιαστή έκαναν την εμφάνισή τους προοικονομώντας την εξωτερική εμφάνισή που θα έχει το δημοφιλές ιταλικό μοντέλο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και αποτυπώνεται στις εικόνες, το νέο Panda θα πάρει κάποια από τα στοιχεία που παρουσίασε η μάρκα μέσω του πρωτότυπου Centoventi που αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το περασμένο έτος.
 
Για αυτό ακριβώς το λόγο είναι πολύ πιθανό στο εξωτερικό μέρος να φέρει χοντρα πλαστικά που θα προστατεύουν το αυτοκίνητο από τις καθημερινές γρατζουνιές και θα μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τα θέλω του καθενός. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως κατά την παρουσίαση του πρωτότυπου Centoventi η μάρκα είχε πει πως επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να αποφασίσουν εκείνοι τις προδιαγραφές που θα έχει μέσω του προγράμματος εξατομίκευσης «4U». Στην περίπτωση του πρωτότυπου περιλάμβανε την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από 4 διαφορετικά στυλ της οροφής, των προφυλακτήρων, των ζαντών, αλλά και του αμαξώματος.
 
Το νέο Fiat Panda αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το 2022, έτσι δεν αποκλείεται να γίνει το πρώτο μοντέλο Fiat που θα χρησιμοποιεί εξαρτήματα που προέρχονται από την PSA, αν βεβαίως ολοκληρωθεί και επίσημα η συγχώνευση μεταξύ της γαλλικής εταιρείας και της FCA.
 
Σε αυτή την εξέλιξη η πλατφόρμα CMP της PSA που μπορεί να φιλοξενήσει κινητήρες βενζίνης, ντίζελ αλλά και ηλεκτρικά μοτέρ ίσως να αποτελούσε την ιδανική επιλογή για το Panda, αν η Fiat πάρει την απόφαση να του προσφέρει παραπάνω από ένα σύστημα κίνησης. Σε περίπτωση που η Fiat αποφασίσει να καταστήσει το νέο Panda αποκλειστικά ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το ενδεχόμενο να βασιστεί στην τελευταία ηλεκτρική πλατφόρμα του 500 μπαίνει και αυτή δυνατά στο «παιχνίδι».
 
Όταν το νέο Fiat Panda κάνει την εμφάνισή του θα τοποθετηθεί στη γκάμα της μάρκας κάτω από το 500.

peugeot
skoda