Με 4 κινητήρες βενζίνης, 2 εκδόσεις με αυτόματο κιβώτιο, LPG & Diesel και τιμές από 11.580 έως 17.480 ευρώ

    116.078 Επισκέψεις στο άρθρο (31/7/2019)

    Το Opel Corsa ξεχωρίζει για την ευρεία γκάμα που διατίθεται. Αρχικά διαθέτει 3θυρες ή 5θυρες εκδόσεις,  ενώ τα επίπεδα εξοπλισμού του είναι βασικά τρία, αλλά ανάμεσά τους βρίσκονται και άλλες δύο εκδόσεις που αφορούν σε συγκεκριμένους συνδυασμούς (αμαξώματος, κινητήρα). Παράλληλα το Corsa είναι ένα από τα ελάχιστα μοντέλα που δεν στηρίζεται αποκλειστικά στην πλούσια γκάμα κινητήρων βενζίνης, διαθέτοντας μία έκδοση με κινητήρα πετρελαίου και μια έκδοση διπλού καυσίμου (LPG) βενζίνης-υγραερίου. 

    Η γκάμα κινητήρων του ξεκινά από τον 1,2 λτ. ατμοσφαιρικό κινητήρα των 75 ίππων με μηχανικό 5τάχυτο κιβώτιο (από 11.580 ευρώ), μια έκδοση που προορίζεται αποκλειστικά για τις αστικές υποχρεώσεις του Corsa, παρουσιάζοντας οικονομικό χαρακτήρα (στη χρήση και στην αγορά) αλλά και αναιμικές επιδόσεις.

    Ο 1,4 λτ. ατμοσφαιρικός κινητήρας των 90 ίππων είναι διαθέσιμος σε 3θυρες και 5θυρες  εκδόσεις με τιμές που ξεκινούν από τα 12.680 ευρώ. Ο κινητήρας αυτός βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα στις επιδόσεις και την οικονομία στην γκάμα του Corsa και για το λόγο αυτό αποτελεί και την πιο δημοφιλή έκδοση κινητήρα της γκάμας του.

    Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,4 λίτρων με τους 100 ίππους, προσφέρεται αποκλειστικά στις πλούσιες εκδόσεις Innovation του Corsa, σε τιμές που ξεκινούν από τα 14.080 ευρώ. Στις εκδόσεις με αυτόν τον κινητήρα το Corsa αποκτά σημαντικά καλύτερες επιδόσεις που του επιτρέπουν να κινηθεί πιο άνετα και σε εκτός πόλης διαδρομές, με την κατανάλωσή του να μην επηρεάζεται αρνητικά, αφού το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο αυτής της έκδοσης την διατηρεί χαμηλά. 

    Η γκάμα συμπληρώνεται από τον 1,4 λτ. turbo κινητήρα των 150 ίππων και το 6τάχυτο αποκλειστικά κιβώτιο, που συνδυάζεται με τις εκδόσεις 120 Years και Innovation με τιμές από 14.580 ευρώ. Ο ίδιος κινητήρας εφοδιάζει και την πιο σπορ εξοπλιστικά και οδηγικά έκδοση του Corsa που είναι αποκλειστικά διαθέσιμη με 3θυρο αμάξωμα, την GSi, η τιμή της οποίας ανέρχεται στα 17.480 ευρώ. Σε αυτές τις εκδόσεις, σε πρώτο πλάνο μπαίνουν οι καλύτερες επιδόσεις για το Corsa και αποκτά έναν πιο ευχάριστο οδηγικό χαρακτήρα ειδικότερα στην σπορ έκδοση GSi.

    Oπως είπαμε, το Corsa είναι  ένα από τα ελάχιστα μικρά που διαθέτει στην γκάμα του έκδοση με υγραέριο (LPG) και diesel. Το Corsa LPG διπλού καυσίμου (βενζίνη και υγραέριο) συνδυάζεται με τον κινητήρα των 1,4 λτ. με τους 90 ίππους και 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο σε τιμές που ξεκινούν από τα 13.380 ευρώ. Αυτή η έκδοση διακρίνεται για την οικονομία που εξασφαλίζει στη χρήση μέσω της χαμηλής τιμής του υγραερίου (σ.σ. 0,77 ευρώ στις 16/2).

    Η μοναδική έκδοση με πετρελαιοκινητήρα του Opel Corsa συνδυάζεται αποκλειστικά με το 5θυρο αμάξωμα και την έκδοση Excite αυτής, με τον κινητήρα να είναι χωρητικότητας 1,3 λίτρων με απόδοση 95 ίππων και το κιβώτιο να είναι το 5τάχυτο χειροκίνητο. Η τιμή αυτής της έκδοσης ανέρχεται στα 14.750 ευρώ και όπως είναι λογικό, προορίζεται για όσους πραγματοποιούν περισσότερα χιλιόμετρα από τον μ.ο. ανά έτος.

    Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή την περίοδο «τρέχει» προσφορά για την συμπλήρωση των 120 ετών από την ίδρυση της Opel. Ετσι, προσφέρει το 5θυρο Corsa στην έκδοση 120 Years με τον κινητήρα του 1,4 λτ. με τους 90 ίππους, στα 11.690 ευρώ. Η προσφορά αφορά τα 120 πρώτα αυτοκίνητα που θα παραγγελθούν.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    test center
    citroen