Ολόφρεσκα και καυτά. Ποιο διαλέγεις;

Megane RS ή Civic Type R;

9.218 Επισκέψεις στο άρθρο (26/6/2018)

Τα 2 μικρομεσαία GTi έχουν ενθουσιάσει τους λάτρεις της γρήγορης οδήγησης και ήδη έχουν ξεκινήσει τα πηγαδάκια για το πιο είναι το καλύτερο. Εσείς τι ψηφίζετε;

Ποιό μοντέλο είναι ο βασιλιάς των GTI; Μπορεί η Renault να τα βάλει με τη Honda; Και μπορεί το Type R να σταθεί απέναντι στο Megane RS που για πολλούς βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας; Και τελικά, πως μπορεί να μένουν έξω από αυτή τη μάχη οι Γερμανοί;
 
Το νέο Megane RS είναι πλέον έτοιμο να δείξει ποιός είναι ο αρχηγός στην κατηγορία των μικρομεσαίων πυραύλων. Με περισσότερες πόρτες, αλλά λιγότερα κυβικά, το Renault μοιράζεται το 1.800άρι μοτέρ του με το ολοκαίνουργιο Alpine, και στην πορεία τα «βρίσκει» με τον έλληνα εφοριακό αφού είναι το μόνο που μπορεί να αγοραστεί χωρίς χαράτσια και στη χώρα μας.
 
Όμως η κόντρα έχει δυσκολέψει. Το νέο Civic Type R ειναι καλύτερο από ποτέ. Με τούρμπο μοτέρ άνω των 300 ίππων, δείχνει το όφελος των επιπλέον 200 κυβικών με διαφορά σχεδόν 40 άλογα από το γαλλικό μοντέλο.
 
Στις επιδόσεις όμως η διαφορά δεν είναι αντίστοιχη. Βλέπεις οι Γάλλοι προσφέρουν το RS  και με σειριακό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, εκτός από το 6άρι μηχανικό, όμως το Civic έρχεται με στάνταρ το μπλοκέ διαφορικό. Στο Megane  θα πρέπει να πας στην έκδοση Cup για να το αποκτήσεις, μαζί με περισσότερες ρυθμίσεις της ανάρτησης.
 
Εκεί που όμως το Megane αφήνει πίσω του τον ανταγωνισμό είναι η τετραδιεύθυνση. Ρυθμισμένη ώστε οι πίσω τροχοί να κλείνουν αντίθετα από τους εμπρός ακόμη και σε σχετικά υψηλότερες ταχύτητες, κάνει το Renault βασιλιά των κλειστών στροφών, ακόμη και χωρίς το μπλοκέ. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το αν το RS είχε πιο κοντό μεταξόνιο, κερδίζοντας έτσι σε αμεσότητα αλλαγής κατεύθυνσης. Σε συνδυασμό με το μπλοκέ, το Renault στρίβει όπως τίποτε άλλο.
 
Από κει και πέρα οι Γάλλοι προτάσουν την συγγένεια με το νέο Alpine, αλλά σε ότι αφορά την κόντρα με την Honda,  και την εντός Formula 1 μάχη, με τους Γάλλους να υπερέχουν σαφώς έναντι της απογοητευτικής απόδοσης των ιαπώνων.
 
Λέει όμως αυτό κάτι για τα δύο αυτοκίνητα; Εσείς είστε πιστός γιαπωνέζος ή γάλλος; Και τελικά είναι το RS καλύτερο από το Type R ή μήπως μαλώνουν σε ξένο, γερμανικό αχυρώνα; Ποιό μοντέλο είναι ο βασιλιάς της κατηγορίας;

ELASTIKA 2024
moto