Mercedes CLA & CLA Shooting Brake: Luxury coupe που έχει το «know how»
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes CLA & CLA Shooting Brake: Luxury coupe που έχει το «know how»

40.537 Επισκέψεις στο άρθρο (22/12/2023)

- Σχεδίαση που τραβάει τα βλέμματα σαν… μαγνήτης
- Κορυφαία ποιότητα καμπίνας και υπερσύγχρονο ψηφιακό «μωσαϊκό»
- Τελευταία γενιά MBUX & ηχοσύστημα Dolby Atmos
- Σε κινητήρες βενζίνης, ήπια υβριδικής & Plug-in τεχνολογίας, σε diesel

Σχεδίαση που τραβάει τα βλέμματα σαν… μαγνήτης

Εξηλεκτρισμένη σε μεγάλο βαθμό, η γκάμα των νέων Mercedes CLA και CLA Shooting Brake είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. Το 4-θυρο luxury coupe «φρέσκαρε» την εξωτερική του εμφάνιση και πλέον προβάλλει ακόμη πιο κομψό και σικάτο. Πώς το πετυχαίνει;
 
Είναι τα γραφιστικά σχέδια στους προβολείς LED High Performance που προσφέρονται στάνταρ, είναι τα αποκλειστικά για CLA μοντέλα χρώματα βαφής hyper blue και spectral blue, είναι οι επιβλητικές 18άρες ζάντες αλουμινίου. Όλα τα παραπάνω «μαγνητίζουν» τον παρατηρητή και συνθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό και σπορτίφ αισθητικό αποτέλεσμα.

Κορυφαία ποιότητα καμπίνας και υπερσύγχρονο ψηφιακό «μωσαϊκό»

Το κομψό design του αμαξώματος της Mercedes CLA «περνά» και στην διακόσμηση της καμπίνας της. Η ποιότητα κατασκευής και φινιρίσματος δεν επιδέχονται καμίας αμφισβήτησης, με την εσωτερική σχεδίαση να ισορροπεί ανάμεσα στην μοντέρνα εμφάνιση και την υψηλή πολυτέλεια. Σπάνια συναντάς αυτοκίνητο με δέρμα Nappa στον βασικό εξοπλισμό (βλ. τιμόνι), με το στάνταρ πακέτο να περιλαμβάνει και καθίσματα ανέσεων με συνθετική δερμάτινη επένδυση ARTICO.
 
Από εκεί και πέρα, η νέα Mercedes CLA είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όσον αφορά το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Ξεχωρίζουμε τις δύο ευρείες οθόνες των 10,25 ιντσών που θυμίζουν… μία, με την οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό να «εδράζεται» αρμονικά πάνω από τους μοντέρνους αεραγωγούς.


Στην οθόνη αφής της νέας Mercedes CLA δίνεται εύκολη πρόσβαση σε ποικίλες μα σημαντικές λειτουργίες (πλοήγηση, πολυμέσα, τηλέφωνο).
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στην οθόνη αφής της νέας Mercedes CLA δίνεται εύκολη πρόσβαση σε ποικίλες μα σημαντικές λειτουργίες (πλοήγηση, πολυμέσα, τηλέφωνο).

Τελευταία γενιά MBUX & ηχοσύστημα Dolby Atmos

Η ψηφιακή αναβάθμιση της νέας Mercedes CLA αποτυπώνεται, επίσης, στην λειτουργικότητα του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX, που λανσάρεται στην τελευταία του γενιά. Πέραν της νέας σχεδίασης παρουσιάζει και βελτιωμένη απόδοση, με πρόσθετο στοιχείο την ασύρματη συνδεσιμότητα με smartphone μέσω του Apple CarPlay ή του Android Auto Wireless.
 
Σε προαιρετικό επίπεδο εξοπλισμού, τώρα, προσφέρεται το ηχοσύστημα surround Burmester με παραγόμενο ήχο Dolby Atmos. Ουσιαστικά μιλάμε για αναπαραγωγή ήχων σε τρισδιάστατο επίπεδο, ήχων προσαρμόσιμων σε οποιοδήποτε περιβάλλον αναπαραγωγής.

Σε κινητήρες βενζίνης, ήπια υβριδικής & Plug-in τεχνολογίας, σε diesel

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, στη βάση της γκάμας της νέας Mercedes CLA βλέπουμε ήπια υβριδικό σύνολο με τελική απόδοση 163 ίππων (+13 «ηλεκτρικά» άλογα από το EQ Boost). Υπάρχουν επιπλέον μία Plug-in hybrid επιλογή, AMG εκδόσεις έως 421 άλογα, καθώς και τρεις πετρελαιοκίνητες επιλογές (2 στην Shooting Brake).

DEH PASXA
skoda