Μετά το ντίζελ; Βενζίνη ή υβριδικό;

19.464 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2019)

Και τώρα που το ντίζελ έφυγε από το προσκήνιο, εσείς γυρίζετε σε βενζίνη, ή πάτε στο επόμενο λογικό βήμα, το υβριδικό;


Η αγορά φαίνεται να εγκαταλείπει το ντίζελ. Η Ευρώπη έχει κάνει στροφή και κάθε χρόνο το ντίζελ χάνει ποσοστά στην αγορά. Που πάνε αυτοί οι αγοραστές, κάποιοι επιστρέφουν στη βενζίνη, οι περισσότεροι όμως πάνε κυρίως σε υβριδικά και λιγότεροι σε ηλεκτρικά.
 
Ο λόγος που φεύγουν από το ντίζελ έχει να κάνει κυρίως με τους ρύπους, αφού κανείς δεν θέλει να είναι υπεύθυνος για ένα τέτοιο αποτύπωμα στο περιβάλλον. Όμως μεγάλη μερίδα ανησυχεί για την μεταπωλητική ικανότητα ενός ντίζελ στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ λόγοι όπως η υψηλή τιμή αγοράς, οι χαμηλότερες επιδόσεις και ο θόρυβος συμπληρώνουν την εικόνα.
 
Με αυτά τα δεδομένα οι αγοραστές είναι εύκολο να περάσουν σε υβριδικά. Αφού ανησυχούν για το περιβάλλον, η λογική κίνηση είναι να πάνε σε ένα αυτοκίνητο με όσο το δυνατόν χαμηλότερους ρύπους. Όσοι ανησυχούν για την μεταπώληση, θα πάνε σε ότι πιο τεχνολογικά προχωρημένο. Και στις δύο περιπτώσεις τα υβριδικά καλύπτουν αυτούς τους αγοραστές και έτσι είναι εμφανές γιατί η μεγαλύτερη στροφή από το ντίζελ δεν είναι πίσω στη βενζίνη αλλά στα υβριδικά.
 
Επιπλέον οι αγοραστές αυτοί ήταν έτοιμοι να δαπανήσουν παραπάνω για την αρχική αγορά για να έχουν τα οφέλη που θεωρούσαν πριν πως τους εξασφάλιζε το ντίζελ. Τώρα αυτή την υψηλότερη τιμή δεν την φοβούνται και απλά μεταφέρουν το «καπέλο» της οικονομίας, στο «καπέλο» της τεχνολογίας. Αντικαθιστούν την μία προτεραιότητα με την άλλη και συνεχίζουν να πληρώνουν το «καπέλο». Οπότε τα υβριδικά δεν τους φαίνονται πιο ακριβά.
 
Και με δεδομένες τις καλές επιδόσεις των υβριδικών (σε σχέση με τα ντίζελ) αλλά κυρίως την αθόρυβη λειτουργία τους, η αντικατάσταση των ντίζελ με αυτά είναι επίσης προφανής κίνηση.
 
Με την αγορά να στρέφεται μακριά από το ντίζελ και προς τα υβριδικά, εσείς το σκέφτεστε; Είστε σε αυτό το ρεύμα; Ή θα γυρίσετε στη βενζίνη; Ποιοί λόγοι σας απομακρύνουν από το ντίζελ και ποιοί λόγοι θα σας πάνε προς τα υβριδικά ή τη βενζίνη; Τι λέτε;

FORD E-TRANSIT
OPEL