Φωτογραφία αρχείου

«Μήδεια»: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας, προβλήματα στη Λ. Κηφισίας

3.364 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2021)

Η «Μήδεια» από τις πρώτες πρωινές ώρες σαρώνει την Αττική, έχοντας δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών. Κλειστή η Εθνική Οδός από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη. Απαγορευτικό στα πλοία.


Η κακοκαιρία που αναμένονταν, έφτασε και στην Αττική και δείχνει από πολύ νωρίς τα «δόντια» της, δημιουργώντας παράλληλα πολλά προβλήματα τόσο στους δρόμους της πρωτεύουσας, όσο φυσικά και στα δρομολόγια των πλοίων.
 
Από τις 5:30 η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο ρεύμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμία προς την Λαμία από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη. Μάλιστα οι οδηγοί υποχρεώνονται να κάνουν αναστροφή για να επιστρέψουν προς την Αθήνα, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων. Η διακοπή της κυκλοφορίας ισχύει για όλο το μήκος της Εθνικής Οδού μέχρι τη Λαμία.
 
Προβλήματα παρατηρούνται επίσης και στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος της Κηφισιάς, όπως και συνολικά στον Δήμο Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας.  Στην Αττική, όπως ενημέρωσε η αστυνομία στις 07.20, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.
 
Παράλληλα κλειστή παραμένει η κυκλοφορία σε: Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Ermitaz Hall, ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, Λ. Φυλής, στο ύψος της ταβέρνας «το Χρυσό βαρέλι» ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου, μέχρι το Πάρκο Ανατολής.
 
ΠΛΟΙΑ
 
Προβλήματα ωστόσο υπάρχουν και στα δρομολόγια των πλοίων αφού είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και σύμφωνα με την ΕΜΥ φτάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ. 
 
Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για Μαρμάρι και Κυκλάδες. Κλειστό είναι, επίσης, το λιμάνι του Λαυρίου και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα -Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Καβάλα- Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.
 
Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές και τροποποποιήσεις των δρομολογίων.
 

Hyundai
vw