Με τιμή 14.640 ευρώ το C3 είναι φθηνότερο κατά περίπου 3.000 ευρώ σχετικά με τα άλλα μοντέλα της γκάμας, στο εξοπλιστικό επίπεδο Feel.

To ανανεωμένο Citroen C4 Cactus αποτελεί την τελευταία άφιξη στην οικογένεια της Citroen.

Το C3 Aircross με μήκος 4.155 χλστ. έχει σχεδόν ίδιες διαστάσεις με το Cactus και είναι κατά 15 πόντους περίπου μακρύτερο του C3.

Citroen C3 Aircross vs Citroen C3 & Citroen C4 Cactus

45.473 Επισκέψεις στο άρθρο

Καθρέφτη, καθρεφτάκι ποιο είναι το πιο όμορφο;
Πόσο στυλ μπορεί να αντέξει μια φίρμα; H Citroen απέδειξε πως αντέχει πάρα πολύ! Το Cactus όταν έκανε την εμφάνισή του εντυπωσίασε με τη διαφορετικότητα του και το πόσο πρωτότυπο σχεδιαστικά ήταν, με τα airbumps να μαγνητίζουν τα βλέμματα. Πλέον και μετά την ανανέωσή του εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του, παρόλο που τα χαρακτηριστικά airbumps έγιναν διακριτικότερα.

Ενάμιση χρόνο πριν έκανε το ντεμπούτο του και το μικρό της μοντέλο της, το C3, το οποίο για πολλούς αποτελεί το πιο όμορφο και μοντέρνο μικρό, αποδεικνύοντας πως και σε αυτή την κατηγορία η σχεδίαση μπορεί να συναρπάσει. 

Η crossover εκδοχή του C3, το C3 Aircross, το οποίο κατάφερε να συνδυάσει μαεστρικά την κομψότητα του C3 με την αναλογία διαστάσεων του Cactus, αποτελώντας ίσως το πιο ωραίο μοντέλο της γαλλικής φίρμας.

Πρακτικότερο το C3 Aircross
Το C3 Aircross με μήκος 4.155 χλστ. έχει σχεδόν ίδιες διαστάσεις με το Cactus και είναι κατά 15 πόντους περίπου μακρύτερο του C3. Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών μοντέλων είναι πως βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα, γεγονός που τους προσδίδει και παραπλήσια οδηγικά χαρακτηριστικά, με την άνεση στο δρόμο να είναι το κυρίαρχο στοιχείο της. 

Από εκεί και πέρα, το νέο crossover της Citroen έχει εξαιρετικά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, ο οποίος μπορεί να μεταβληθεί από 410-520 λτ., χάρη στα συρόμενα πίσω καθίσματα, την ίδια ώρα που το C3 έχει 300 λτ. και το Cactus 358 αντίστοιχα.

Όσον αφορά στους κινητήρες, ο 1,2 Puretech των 110 ίππων που εφοδιάζει και τα τρία μοντέλα αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από ικανός, χαρίζοντας αρκετά καλές επιδόσεις, με το C3 Αircross ωστόσο να είναι το πιο απαιτητικό σε καύσιμο με εργοστασιακή τιμή 5,0 λτ./100 χλμ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

FORD E-TRANSIT
OPEL