To νέο T-Roc καταφέρνει να ξεφύγει από τα τετριμμένα σχεδιαστικά μοτίβα που μας έχει συνηθίσει η VW, παρουσιάζοντας ένα σύνολο με αρκετά μοντέρνα στοιχεία.

Το Polo είναι αυτό, που με πολύ μικρή διαφορά, αποδεικνύεται το πιο οικονομικό, καθώς και το πιο γρήγορο στο 0-100 χλμ./ώρα.

Το Golf, όπως άλλωστε και τα περισσότερα μοντέλα της VW, διακρίνεται για την πολύ καλή ποιότητα κύλισής του.

VW T-Roc vs VW Polo & VW Golf

45.438 Επισκέψεις στο άρθρο

Το πιο μοντέρνο VW
To T-Roc καταφέρνει να ξεφύγει από τα τετριμμένα σχεδιαστικά μοτίβα που μας έχει συνηθίσει η VW, παρουσιάζοντας ένα σύνολο που ενσωματώνει διάφορες μοντέρνες λεπτομέρειες, όπως η μάσκα με τα φώτα και η διχρωμία ανάμεσα στο αμάξωμα και την οροφή.

Με μήκος 4,23 μ. είναι από τα μεγαλύτερα compact crossover, προσεγγίζοντας περισσότερο το Golf που είναι 2,5 εκ. μακρύτερο, παρά το νέο Polo, που αν και μεγάλωσε στην τελευταία του γενιά είναι μικρότερο  κατά 10 σχεδόν εκατοστά.

Φυσικά οι διαστάσεις παίζουν το ρόλο τους και στο χώρο αποσκευών, με το T-Roc να προσφέρει 445 λτ. διαθέσιμου χώρου, έναντι 351 λτ. του Polo (το δεύτερο στην κατηγορία, μετά το ibiza) και 380 λτ. του Golf.

Με έμφαση στην ποιότητα κύλισης
Ο 1,0 λτ. TSI είναι και σε αυτή την περίπτωση το κινητήριο σύνολο, μόνο που στο Golf έχει την εκδοχή που αποδίδει 110 αντί για 115 ίππους, χαρίζοντας αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις και καλή οικονομία καυσίμου. Ωστόσο ανέκαθεν για αυτό που διακρινόντουσαν τα μοντέλα της VW είναι η ποιότητα κύλισης, κάτι που ισχύει και στο T-Roc.

Το Polo είναι αυτό που με πολύ μικρή διαφορά αποδεικνύεται το πιο οικονομικό, σύμφωνα με τη VW, έχοντας μέση εργοστασιακή κατανάλωση 4,7 λτ./100 χλμ. Όπως αναμενόταν είναι και το πιο γρήγορο στο 0-100 χλμ./ώρα με 9,5 δλ.

Τέλος όσον αφορά στην τιμολογιακή και τα τρία μοντέλα είναι ακριβότερα συγκριτικά με τον ανταγωνισμό τους, ενώ η βασική έκδοση του νέου T-Roc, Discover, ξεκινά από 19.650 ευρώ. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
moto