Μπακογιάννης: «Ο Μεγάλος Περίπατος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ»

2.210 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2020)

Ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως «ο Μεγάλος Περίπατος δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ», αφού ο εξοπλισμός «θα βρει τη θέση του στις γειτονιές της πόλης».


Στον τηλεοπτικό σταθμός OPEN φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης προαναγγέλλοντας πως ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για τον Μεγάλο Περίπατο θα αξιοποιηθεί σε άλλες γειτονιές της πρωτεύουσας. 

Όταν ρωτήθηκε για την επιτυχία του εγχειρήματος, ο δήμαρχος υποστήριξε πως ο Μεγάλος Περίπατος «δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ» λέγοντας πως «όπως έχουμε σχεδιάσει το έργο, ο αστικός εξοπλισμός θα βρει τη θέση του στις γειτονιές της πόλης, τίποτα δεν πάει χαμένο. Θα το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια». Αυτό σημαίνει πιθανότητα πως οι ζαρντινιέρες και άλλα πράγματα που χρησιμοποιήθηκαν για τον Μεγάλο Περίπατο ίσως βρουν την θέση τους σε πλατείες και πεζοδρόμους σε όλη την Αθήνα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μάλιστα τόνισε πως όσα είδαμε αφορούσαν την πρώτη φάση και ότι η δεύτερη θα ξεκινήσει μέσα στο 2021, όταν και θα κατασκευαστούν τα μόνιμα έργα. Ο δήμαρχος είπε συγκεκριμένα: Ο Μεγάλος Περίπατος μπαίνει σταδιακά στη δεύτερη φάση, ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ που λέγεται Αθήνα. Υπάρχει σχέδιο, το οποίο προβλέπει πού θα πάει ο αστικός εξοπλισμός. Ο Μεγάλος Περίπατος θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Πρώτη φάση ολοκληρώνεται, τελειώνει. Η δεύτερη φάση θα γίνει μέσα στο 2021, οπότε αρχίζουν τα μόνιμα έργα. Ο μεγάλος Περίπατος είναι τέσσερα πράγματα: Η διαπλάτυνση της Ερμού, το Σύνταγμα, η Βασιλίσσης Όλγας και η Πανεπιστημίου. 

Αυτήν τη στιγμή το Μετσόβιο ολοκληρώνει την αξιολόγηση για τον Μεγάλο Περίπατο, μελετά τα πάντα, και μετά θα προχωρήσουμε. Είναι ένα κομμάτι της ανάπλασης. Είναι πολλά αυτά που συνθέτουν το πάζλ που λέγεται Αθήνα».

Πρέπει να θυμίζουμε ότι το συνολικό έργο του Μεγάλου Περιπάτου κόστισε κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ. 

MERCEDES NEW RANGE
OPEL