Αυτό που για άλλες μάρκες αποτελεί ολόκληρη τη γκάμα τους, για την BMW και Mercedes είναι μόνο η αρχή τους.

Μπροστά κίνηση: Mercedes ή BMW;

5.994 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2018)

Ποιος κερδίζει στη μάχη της εμπρός κίνησης; Mercedes ή BMW;

Οι αιώνιοι αντίπαλοι έχουν μεταφέρει τη μάχη τους σε νέο πεδιό: αυτό της εμπρός κίνησης. Και με τις δύο μάρκες να έχουν πλέον ολόκληρες γκάμες μοντέλων με την κίνηση εμπρός, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Ποιος όμως κερδίζει;

Η κίνηση εμπρός ήταν μονόδρομος και για τις δύο γερμανικές εταιρείες, αφού για να κατέβουν σε μικρότερα μοντέλα θα έπρεπε να μειώσουν το κόστος παραγωγής αν ήθελαν να μείνουν στο παιχνίδι. Ούτε όμως η BMW ούτε η Mercedes τόλμησαν να μπουν κατευθείαν στα βαθιά.

Η Mercedes άφησε δύο γενιές την προσθιοκίνητη A-Class να είναι ουσιαστικά ένα μικρό πολυμορφικό, με ένα ιδιόμορφο πάτωμα, πολύ ψηλή θέση οδήγησης και μάλλον ξεχωριστή θέση στη γκάμα της. Η BMW από την άλλη, προσπάθησε πολύ να κρατήσει τη Σειρά 1 σε πισωκίνητη πλατφόρμα ώστε να μείνει πιστή στο κοινό της που μέχρι πρόσφατα δεν τολμούσε καν να φανταστεί ότι κάποτε η BMW θα είχε μοντέλα με τα σήματά της και κίνηση εμπρός.

Δύο γενιές μοντέλων μετά, και οι δύο μάρκες παρέδωσαν τα όπλα. Η Α-Class είναι στη δεύτερη γενιά της ως μικρομεσαίο προσθιοκίνητο, ενώ ανά πάσα στιγμή αναμένουμε και την τρίτη γενιά της Σειράς 1, την πρώτη με την κίνηση εμπρός. Εντωμεταξύ με τις νέες πλατφόρμες, οι δύο μάρκες απόκτησαν όχι απλά ένα μοντέλο, αλλά μία ολόκληρη γκάμα.

Η Mercedes, όταν κλείσει ο κύκλος των παρουσιάσεων όλων των μοντέλων της νέας γενιάς, θα έχει οκτώ αυτοκίνητα με την κίνηση (βασικά) εμπρός: Α-Class χάτσμπακ και σεντάν (με δύο μεταξόνια, μακρύ και κοντό), CLA και CLA Shooting Brake, Β-Class και τα δύο SUV, GLA και BLK.

Η BMW θα έχει τουλάχιστον επτά μοντέλα, με την Σειρα 1 σε πεντάθυρη και τρίθυρη έκδοση, την Σειρά 2 κουπέ, κάμπριο και 5πορτη Gran Coupe, την πολυμορφική 2 Sport Tourer, και τα δύο SUV, Χ1 και X2.

Στα μηχανικά μέρη, η Mercedes συνεργάζεται στενά με τις Renault-Nissan και Infiniti, ενώ η BMW δανείζεται βασικά από τη θυγατρική της Mini.

Αυτό που για άλλες μάρκες αποτελεί ολόκληρη τη γκάμα τους, για την BMW και Mercedes είναι μόνο η αρχή τους. Ποια μάρκα όμως ηγείται στην κούρσα της εμπρός κίνησης; Η BMW ή η Mercedes; Και ποια μοντέλα ξεχωρίζουν; Τι λέτε;

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda