• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Κρατήστε τα τζάμια του αυτοκινήτου σας πάντοτε καθαρά, ώστε να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερο οπτικό πεδίο.

Αποφύγετε να κρεμάτε ρούχα στα παράθυρα του αυτοκινήτου διότι περιορίζουν την ορατότητά σας.

Μυστικά καλής ορατότητας

Διαβάστηκε από 17771 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/3/2018
 

Δες πως να κάνεις τη ζωή σου πιο έυκολη και να βλέπεις τα πάντα στο δρόμο.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη σχεδίαση του αυτοκινήτου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η πλήρης ορατότητα του οδηγού, από όποια οπτική γωνία επιλέξει.

Οι ευκολίες όμως που μας παρέχει στην ορατότητα ένα αυτοκίνητο δεν αρκούν, αν και εμείς δεν προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Ας δούμε πώς μπορούμε γρήγορα και εύκολα να διευκολύνουμε τη ζωή μας.
 
Επιδοθείτε στην καθαριότητα
Τα μη καθαρά τζάμια του αυτοκινήτου μεταφράζονται αυτομάτως σε περιορισμό της άνεσής μας να ελέγχουμε το δρόμο. Ιδιαιτέρως τις βραδινές ώρες, τα φώτα των άλλων αυτοκινήτων, σε συνδυασμό με μη καθαρισμό των τζαμιών του αυτοκινήτου μας, ενδέχεται να δημιουργούν αλλοιώσεις στην όρασή μας, πράγμα που κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο. Ακόμη και αν δε θέλετε να πλύνετε το αυτοκίνητό σας, διατηρείτε καθαρά τα τζάμια σας.
 
Ρυθμίστε σωστά τους καθρέφτες σας
Τόσο οι εξωτερικοί καθρέφτες, όσο και ο εσωτερικός μπορούν να ρυθμίζονται εύκολα, προκειμένου ο κάθε άνθρωπος, ανάλογα με τη μορφολογία του σώματός του, να μπορεί να ελέγχει το πίσω μέρος και τις γωνίες του αυτοκινήτου. Ρυθμίστε τους καθρέφτες σας σωστά, χωρίς να το θεωρείτε ασήμαντο. Και το παραμικρό λάθος στη ρύθμιση μπορεί να επιφέρει αρκετές «απώλειες» στο οπτικό σας πεδίο.
 
Μη δυσκολεύετε τη ζωή σας
Επειδή σε μερικά αυτοκίνητα οι πίσω κολώνες περιορίζουν την ορατότητα των νεκρών γωνιών κατά πολύ, δε θα πρέπει να επιβαρύνουμε την κατάσταση, με την τοποθέτηση πραγμάτων στα παράθυρα του αυτοκινήτου, όπως κρεμάστρες, ή τοποθετώντας αντικείμενα στα εταζέρα, που περιορίζουν τις δυνατότητες του κεντρικού καθρέφτη.

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ